Titel: Spelen met vuur Spelen met vuur
Auteur: Olivia Lewis
Serie: King #1
Genre: Roman
Uitgever: Ellessy
Vertaling: Olga Hoekstra
Publicatiedatum: Juni 2017
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Olivia Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust. King, Spelen met vuur, is het eerste deel van een trilogie.

Achterflap:
De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat.

Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?

Mijn mening:
Als voorbereiding op het lezen van Affaire pak ik eerst Spelen met vuur op omdat het hier een trilogie betreft. Spelen met vuur is een erotische liefdesroman waar de passie vanaf spat, het is een verhaal wat meer bevat dan alleen maar erotische scenes.

Luci King heeft alles wat haar hartje begeert, ze kan kopen wat ze wil maar toch is ze niet gelukkig met het leven dat ze leidt. Haar man Ben is een druk baasje die veel weg is voor zaken.
Wanneer hij besluit zijn broer Joshua in huis te nemen omdat de overige familie niets meer met hem te maken wil hebben is er sprake van de kat op het spek binden.

Er is continu sprake van aantrekken en afstoten maar vooral het gedrag van Joshua zorgt voor veel toestanden in het gezin.
Het is mooi te lezen dat Joshua als persoonlijkheid zo wordt neergezet dat elke vrouw voor hem valt maar zodra hij bij zijn broer en zijn gezin in huis komt krijgt hij te maken met gevoelens die niet alleen met lust te maken hebben. Het is een onweerstaanbare bad guy die je ook als lezer in je hart sluit, ondanks dat hij soms het bloed onder je nagels vandaan weet te halen.

De erotische scenes zijn dermate goed uitgewerkt dat er nergens sprake is van overdreven vulgaire scenes maar je voelt de aantrekkingskracht die de seksscènes zo speciaal maken.
De schrijfstijl van Olivia Lewis is inlevend en staat bol van de emoties, de kriebel in de buik is zeker meerdere keren aanwezig geweest.
Je leeft als lezer van het begin tot het eind mee in het wel en wee van de familie King, vooral het einde doet me snakken naar het volgende deel wat gelukkig inmiddels al verschenen is, er is hier toch echt wel sprake van een stevige cliffhanger.

Spelen met vuur krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)