Titel: Lekker stoer
Auteur: Marijke van den Elsen
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: Ellessy
Publicatiedatum: December 2019
Aantal bladzijdes: 324
Recensie: Bianca

Over de auteur:

Marijke van den Elsen (1975) is geboren in Boekel (NBr). Ze heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Marijke is getrouwd en heeft drie kinderen. Momenteel woont ze met haar gezin in de Verenigde Staten. In 2009 kwam haar eerste boek Leuk voor één nacht uit. In 2019 was haar boek Lekker fout genomineerd voor de Valentijnsprijs. Lekker stoer is een zelfstandig te lezen vervolg op Vamp on heels, Vamp in love en Lekker fout.

Achterflap:
Vivian is stoer, onafhankelijk en voor niets en niemand bang. Haar broer Erik heeft ze al in meer dan tien jaar niet gezien. Maar wanneer ze hoort dat zijn zoontje haar hulp nodig heeft, aarzelt ze geen moment en gaat naar hem toe. Ze heeft zich nog nooit druk gemaakt om haar uiterlijk, totdat ze Eriks beste vriend, Daniël, ontmoet. Hij maakt haar onzeker, iets wat ze niet gewend is. Voor hem verandert ze in een echte vrouw, waar ze meteen spijt van heeft, want ondanks haar metamorfose blijft hij haar negeren. Met een roekeloze actie wil ze laten zien dat ze nog steeds stoer is.
Het gaat helemaal mis, maar gelukkig lukt het Daniël en haar broers om haar te bevrijden.
Wanneer Daniël vervolgens gevraagd wordt om haar naar een veilige locatie te brengen stemt hij met frisse tegenzin toe. Vivian leert dat ze niet langer alleen is en dat hulp vragen geen teken van zwakte is. Ze gaat haar vrouwelijke kant steeds meer waarderen en ontdekt dat sexy en stoer prima samen gaan.

Mijn mening:
Lekker stoer lees ik als vervolg op Lekker fout, dit betekent een vervolg met voor mij bekende personages. Een verhaal waarin dit keer Vivian, de zus van Erik, de hoofdrol speelt. Buiten dat speelt ook de relatie tussen Erik en Kim nog steeds een zeer prominente rol. Lekker stoer staat in het teken van vluchten en verborgen blijven, de gevolgen van hetgeen zich in Lekker fout heeft afgespeeld zijn en worden in dit deel niet geheel opgelost. Ik lees Lekker stoer dan ook echt als een tussenboek, er komt geen ontknoping en het verhaal is onaf, geen boek wat je kunt lezen zonder zowel het voorgaande deel of het nog te volgen slot ter hand kunt nemen.

Ik begin me wel af te vragen of het nodig was het gehele verhaal in zoveel delen te verdelen, dit deel was in mijn ogen een beetje te langdradig, het is het allemaal net niet, terwijl ik toch wil weten hoe het verhaal gaat eindigen. De schrijfstijl van Van den Elsen leest op zich lekker weg, zo af en toe voel ik de emotie maar het kabbelt voort als voorbereiding op een slot wat pas in een volgend deel aan de orde komt. Er is spanning, er is liefde maar niets springt er met kop en schouders bovenuit. Ik hoop dan ook zeker dat ik in het slotdeel niet teleurgesteld word.

Lekker stoer krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)