Verlangen

Titel: Verlangen en nog meer zondagverhalen
Auteur: Marceline de Waard
Genre: Varia
Uitgever: Ambilicious
Publicatiedatum: april 2021
Aantal bladzijdes: 275
Recensie: Alexander

Achterflap:

Het laatste daglicht geeft het bijzondere landschap een zacht oranje gloed, zo adembenemend dat ze wel moeten stoppen. Het onrustige gevlinder komt terug. Nog een paar kilometer rijden.

Verlangen en nog meer zondagverhalen zijn korte verhalen die gelijk een beeld voor ogen roepen. Perfect voor een luie zondag of voor hen die weinig tijd hebben en af en toe vermaakt willen worden met een sfeervolle vertelling.

Over haar eerste bundel zeiden haar lezers:

“Als je dit boek met verhalen leest, ga je door een achtbaan. Zodra je denkt dat je weet wat er komt, word je verrast door een ander soort verhaal en een onverwachte wending.”

“Heerlijke verhalen, en niet alleen voor de zondagochtend! Humor, drama, thriller, ze weet alle genres kernachtig te raken. Een veelzijdige bundel die je maar moeilijk weg kan leggen.”

Over de auteur:

Sinds 2017 maakt Marceline de Waard (1964) haar kinderdroom waar: schrijver zijn. Maart 2020 verscheen haar debuutroman Thuisreis en iedere zondag verschijnt een nieuw kort verhaal. In deze bundel zijn vijftig van deze verhalen bijeengebracht. Eerder verscheen van haar de bundel Schandalig en andere zondagverhalen.

Mijn mening:

Verlangen en nog meer zondagverhalen is een heerlijke bundel. De verhalen zijn gevarieerd, maar allen met zorg en liefde voor het korte verhaal geschreven. Met een fijne vertelstem weet Marceline mij moeiteloos met de personages mee te nemen op een reis van verlangen. Verlangen naar hoe het was, naar hoe het had kunnen zijn, naar liefde, naar de waarheid, naar warmte.

Op bergtoppen zien eeuwenoude dorpen de vreemdelingen op de Strada naderen. Het geluid van paarden uit vervlogen tijden. Stof. Een kerkklok slaat zoals hij al eeuwen slaat. Verstild.

De verhalen in Verlangen en nog meer zondagverhalen zijn gevarieerd, zowel het genre als de lengte. Van verhalen die je laten verlangen naar meer, tot korte gedichten die je raken. Met als gemene deler de waardering voor het land waarin het verhaal zich afspeelt. Marceline weet met weinig woorden de omgeving en de folklore van de locaties neer te zetten, waardoor je je moeiteloos in het verhaal kunt verplaatsen.

Verlangen en nog meer zondagverhalen bevat prachtige, schrijnende, tedere, spannende verhalen maar soms ook een verhaal dat mij een glimlach gaf. De personages en de plot weten me te beroeren en soms te verrassen. Door de beeldende manier van schrijven krijgt Marceline het voor elkaar me te laten verlangen naar een volgend verhaal.

Ik geef Verlangen en nog meer zondagverhalen 4,5 ster.

Waardering: 4.5 uit 5.

Alexander

Lees ook de kortverhalen De Kreeftenvisser en De Fluitenspeler uit Verlangen en nog meer zondagverhalen van Marceline de Waard

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)