Uit de schaduw

Titel: Uit de schaduw
Auteur: Karen Rose
Serie: Cincinnati #5
Genre: Romantic suspense
Uitgeverij: De Fontein
Vertaling: Hans Verbeek
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 540 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Rose (Washington D.C. 1964) is een Amerikaanse auteur van romantische thrillers. Ze studeerde af als chemisch ingenieur aan de universiteit van Maryland en werkte daarna in de levensmiddelentechnologie.

In 2003 debuteerde Rose met de standalonethriller Don’t tell. Rose’ boeken zijn regelmatig te vinden op de bestsellerlijsten van de New York Times, USA Today, Sunday Times, Der Spiegel, Irish Times. Zelfs in Zuid-Afrika en Australië is de auteur razend populair. Haar werk werd in meer dan vijfentwintig talen vertaald en in vele landen gepubliceerd.

Achterflap:
De dove tiener Michael is ooggetuige van de moord op zijn gewelddadige stiefvader. Hij slaat met zijn vijfjarige broertje op de vlucht en komt uiteindelijk terecht bij Dr. Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en aan haar vertelt Michael hun levensverhaal. Dan blijkt dat de seriemoordenaar die zijn stiefvader ombracht, nu Michael in het vizier heeft. Hoe bescherm je je tegen een gevaar dat je niet aan hoort komen…?

Mijn mening:
Uit de schaduw is het vijfde deel in de Cincinnati-serie, alle personages zijn bekenden van elkaar, het is bijna één grote familie die alleen maar verder uitbreidt. In dit verhaal draait het om de broers Michael en Joshua, wat zij meemaken is met geen pen te beschrijven, het maakt je boos en vooral ook erg verdrietig. Het machteloze gevoel als er kinderen in het spel zijn went nooit.

Verder weet Rose in dit verhaal de aandacht te vestigen op het syndroom van Waardenburg waar (gedeeltelijke) doofheid één van de symptomen van is. Dit is voor Rose een persoonlijk onderwerp en dat voel je tijdens het lezen. Zij probeert aandacht te vragen voor de communicatie met mensen die helemaal of gedeeltelijk doof zijn, zij zijn vaak eenzaam en voelen zich veelal in de maatschappij buiten gesloten.

Dani Novak, dokter van beroep, heeft een hart van goud en biedt opvang aan pleegkinderen die getraumatiseerd zijn. In de liefde heeft zij het geluk nog niet gevonden en daarom gaat ze onderzoeken of er voor haar ook een geschikte kandidaat is. Uit de schaduw is spannend maar de emotionele diepgang overheerst, het is een verhaal waarin je van het begin tot het eind meeleeft. Het is bekend dat de boeken van Rose altijd goed aflopen dus qua plotwendingen weet je wel waar de verhaallijnen heen zullen gaan. Het is de weg ernaar toe die je laat genieten van de emoties die alle kanten opvliegen. Je wil mensen omarmen en dood schieten, precies wat er gebeurt in deze romantische thriller.

Originaliteit: 3
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 3
Psychologie: 4
Schrijfstijl: 5

Uit de schaduw krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)