De verdwijning

Titel: De verdwijning
Auteur: Ida Tufte Michelsen
Serie: Zonnevangers #2
Genre: Kind/jeugd
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Anna Rottier
Publicatiedatum: januari 2023
Aantal bladzijdes: 272
Recensie: Amanda

Cover
Hele leuke cover die heel goed bij het eerste deel past. Mooi en aantrekkelijk kleurgebruik, waardoor de kaft in het oog springt. Cover past ook goed bij het verhaal, het boomhuis met alle zonnestralen er omheen komen in het boek terug.

Auteur
Ida Tufte Michelsen (1987) is journalist en producent. Zonnevangers is haar debuutserie, waarvan nu twee delen in het Nederlands zijn verschenen: Het geheime verbond en De verdwijning.

Achterflap
Alma is een Zonnevanger; ze kan de draden van de tijd vastpakken. Ze leert steeds meer over haar krachten, maar Alma blijft zich afvragen wat de verdwijning van haar moeder met het Zonnevangersverbond te maken heeft. Haar vader laat niets los, en dus starten Alma en haar vriendin Pilla een gevaarlijke zoektocht naar Alma’s moeder en Pilla’s verdwenen vader.

Intussen komt de machtige Grootminister Gabriella Grubel steeds dichterbij, en ze zint op wraak…

Mijn mening

Iemand die je je niet herinnert, kun je niet missen. En als je niemand miste, dan zat je goed. Maar dat was slechts een theorie. Sterker nog, in de praktijk miste ze haar moeder elke dag.

Na het eerste deel gelezen te hebben, was ik ontzettend benieuwd naar een volgend avontuur van Alma. In het eerste deel kwam zij erachter dat ze een Zonnevanger is en wat dit precies inhoudt; in dit tweede deel gaat ze druk aan de slag om een goéde Zonnevanger te worden. Dat betekent: lessen volgen, studeren, oefenen, onderuitgaan en weer opstaan en verder gaan. Maar daarnaast moet ze ook nog haar ‘gewone’ schoolwerk blijven doen en de lessen daar volgen. En alsof dat nog niet zwaar genoeg is, gaat ze samen met haar vriendin Pilla op onderzoek uit. Want de vader van Pilla is een jaar geleden met de Noorderzon vertrokken, zonder een enkel spoor achter te laten. Maar de moeder van Alma is al jaren geleden verdwenen. Uiteraard verloopt dit onderzoek niet zonder slag of stoot en moet Alma weer de strijd aangaan met de Grubelgroep, het ‘leger’ van Grootminister Gabriella Grubel.

Na een korte inleiding word je meteen in het verhaal gezogen en je gaat mee op vliegles met Alma. Dit gaat niet zonder vallen en opstaan. Langzaamaan komen we steeds een beetje meer te weten over Alma en haar vader Simon. Maar ook over haar oma Elionora. Ik blijf gemengde gevoelens houden bij haar, het ene moment is ze aardig en meelevend tegen Alma, maar het volgende moment is ze weer niet te peilen. Maar daar komen we misschien in volgende delen nog wel achter waarom dit zo is. Verder zit het verhaal boordevol magie, vriendschap en samenwerken. Maar ook de donkere kant van vriendschappen en geheimen komen aan bod. Het verhaal is vlot en spannend geschreven en zorgt ervoor dat je het boek sneller dan het licht alweer uit hebt. Wat eigenlijk jammer is, want er valt nog zoveel te vertellen over de Zonnevangers-wereld. Ik hoop dan ook dat er snel een derde deel zal verschijnen.

De verdwijning krijgt van mij een mooie 4,5 ster.

Amanda

Recensie exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)