Ziek van jou

Titel: Ziek van jou
Auteur: Julienne Brouwers
Genre: Thriller
Uitgeverij: JB Uitgeverij
Publicatiedatum: April 2022
Aantal bladzijdes: 269 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Julienne Brouwers is thrillerschrijfster en uitgever. Ze heeft een medisch-technische achtergrond, werkte in de biotechnologie en bij verschillende ziekenhuizen. Haar boek Dubbel Bedrog werd meer dan 15.000 keer gelezen, was maandenlang een KOBO bestseller, stond nummer 1 op de Nieuw Talent thriller lijst en is ook vertaald naar het Engels.

Achterflap:
Wat als een obsessie je tot het uiterste drijft?

De ambitieuze Faye werkt hard aan haar carrière als onderzoeker in het ziekenhuis en heeft het goed voor mekaar. Aan dit alles komt een abrupt einde wanneer één van Fayes patiënten plotseling overlijdt aan een overdosis radioactieve straling. Het lijkt om een medische misser te gaan, maar al gauw stuit Faye op verdachte omstandigheden en vermoedt ze dat er meer speelt.

Het ziekenhuisbestuur beschuldigt Faye echter van roekeloosheid, waardoor ze zelf ineens onder vuur komt te liggen. Als ze dan ook nog haar oude vlam Jim tegen het lijf loopt, worden weggestopte pijnlijke herinneringen uit het verleden opgerakeld en stort haar leven als een kaartenhuis in elkaar.

Mijn mening:
De titel Ziek van jou heeft in dit verhaal een dubbele betekenis, zeer origineel bedacht.

De medische achtergrond van Julienne Brouwers zorgt ervoor dat de medische kant van het verhaal goed en duidelijk is uitgewerkt, aan alle details is gedacht. Helaas ben ik daar niet echt van gecharmeerd. De plot is origineel bedacht maar in mijn optiek te langdradig en eentonig uitgewerkt. Het medisch onderwerp, de radioactieve straling, wordt tot in den treure benoemd, hierdoor is er te weinig aandacht voor de uitwerking van de personages en andere bijzaken overgebleven.

Natuurlijk blijf je nieuwsgierig naar hetgeen er nou precies is gebeurd maar dit duurt te lang. Ik mis diepgang en feeling met de personages terwijl Faye afgelopen tijd toch het nodige voor haar kiezen heeft gehad.

Ik had Faye graag beter willen leren kennen en veel meer willen weten wat er in haar omging, zowel tijdens de nare periode in het ziekenhuis als in een eerdere periode in haar leven, er wordt een trauma benoemd maar dat wordt ook heel makkelijk opzij gezet.

De ontknoping was goed doordacht, ik had mijn pijlen echt op de verkeerde persoon gericht, daarin heeft Brouwers mij echt wel blij verrast. Helaas ben ik in het totaalplaatje van dit boek teleurgesteld, ik had er echt meer van verwacht, zeker omdat ik het vorige boek van deze auteur Dubbel bedrog echt geweldig vond.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 2
Leesplezier: 2
Spanning: 3
Psychologie: 2
Plot: 2

Hiermee komt Ziek van jou helaas voor mij uit op 2,5 ster.

Bianca

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)