De bigamist

Titel: De bigamist     
Auteur: Rona Halsall                
Genre: Psychologische thriller
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door: Marjolein van Velzen
Publicatiedatum: juni 2024
Aantal bladzijdes: 297 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
De Engelse Rona Halsall is een #1-bestsellerauteur van psychologische thrillers, onweerstaanbare domestic suspense die haar lezers tot het laatste moment in het ongewisse laat.

Achterflap:
‘Met Emma, Sams echtgenote. Kan ik hem misschien even spreken?’ Even bleef het stil. ‘Eh, hoe bedoelt u? Ík ben Sams vrouw.’ Aan haar toon hoorde Emma dat dit geen grap was, en haar mond viel open toen de betekenis van de woorden tot haar doordrong… Ik wist al dat ik met Sam wilde trouwen vanaf onze eerste ontmoeting. Na het plotselinge verlies van mijn moeder was de charmante, welbespraakte architect met donkerbruine ogen precies de frisse start die ik nodig had. Ons eerste kind was al onderweg nog voordat we onze huwelijksreis hadden gepland. Ik wilde zo graag dat ons gezinnetje zou werken dat ik zijn onverklaarbare gedrag negeerde. De lange zakenreizen, de geheime telefoontjes, en het geld dat steeds van mijn rekening verdween. Maar dan blijkt dat hij meer te verbergen heeft dan ik dacht. Sam is echter niet de enige met geheimen. En ik zal tot het uiterste gaan om mezelf te beschermen…

Mijn mening:
De bigamist is een verhaal waarin de psychologische diepgang hoogtij viert. Een verhaal vol leugens en bedrog, je ervaart continu achterdocht.  

De titel De bigamist spreekt hier voor zich, het verhaal lijkt nogal voorspelbaar maar daar weet Rona Halsall zeker een aantal verrassende plotwendingen in aan te brengen.

Het boek leest lekker weg, een fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat je door het verhaal heen vliegt.

De kleine hoeveelheid personages maakt dat het verhaal makkelijk te volgen is. Halsall maakt gebruik van korte hoofdstukken en gaat met een aantal hoofdstukken terug in de tijd waardoor je gaandeweg het verhaal inzicht krijgt in de gebeurtenissen die zich voorafgaand aan de proloog hebben afgespeeld.

Het leven van Emma is een rollercoaster waarin de scenes zich in rap tempo opvolgen, de manier waarop ze zich door sommige lastige situaties heen worstelt zijn soms ongeloofwaardig, de opeenstapeling van gebeurtenissen laten je wenkbrauwen af en toe fronsen, maar dat neemt het leesplezier niet weg. Als lezer is het puzzelen naar leugens en waarheden, enigszins bevooroordeeld denk je precies te weten hoe de vork in de steel zit maar niets blijkt minder waar.

Dit boek wordt aangeraden aan o.a. de fans van Freida McFadden, mij nog onbekend maar na het lezen van dit boek ga ik deze tip ter harte nemen.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4

De bigamist krijgt hiermee 4 welverdiende sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Luitingh Sijthoff, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)