De bonusmoeder

Titel: De bonusmoeder           
Auteur: Inge van Prooijen                                  
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: juli 2024
Aantal bladzijdes: 249 (epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Inge van Prooijen (1988) woont met haar vriend Bob en zoontje Dice in Den Haag. Begin 2023 kwam haar thrillerdebuut Zonder angst uit bij De Crime Compagnie.

Achterflap:
Nena is bonusmoeder. 
Maar niet iedereen is blij met haar komst … 
Nena trekt in bij haar vriend Diederik en zijn driejarige zoontje Benjamin. Maar niet iedereen is blij met haar komst. Zowel haar schoonmoeder als de ex van Diederik zien haar liever weer gaan.
Als haar geschiktheid als bonusmoeder in twijfel wordt getrokken en er vreemde dingen gebeuren, komt haar relatie met Diederik onder druk te staan. Nena voelt zich genoodzaakt om terug te vechten, maar wie is nu precies haar vijand?

Mijn mening:
Na het lezen van Zonder angst was ik reuze benieuwd naar het volgende boek van Inge van Prooijen. Van Prooijen heeft oog voor het psychologisch spel wat zij als leidraad gebruikt om haar verhaal realistisch neer te zetten. De naam bonusmoeder heeft in mijn optiek zowel een positieve als negatieve betekenis, als je dit boek hebt gelezen zul je het waarschijnlijk met mij eens zijn.

Nena, de bonusmoeder, is een personage zoals een bonusmoeder hoort of wil zijn, lopend op haar tenen probeert ze aan de verwachtingen te voldoen. Alle clichés over een bonusmoeder komen bijna voorbij. Hier heeft Van Prooijen veel aandacht aan besteed.

De bonusmoeder lijkt een beetje standaardverhaal maar toch weet van Prooijen middels een plottwist de op het eerste gezicht romantische insteek om te buigen naar een spanningselement waarbij je als lezer twijfelt over welke kant het op zal gaan. Het stukje erotiek dat van Prooijen heeft toegevoegd om de relatie tussen Nena en Benjamin uit te werken is passend binnen het totaalplaatje, ik houd ervan.

Qua originaliteit springt dit boek er voor mij helaas niet helemaal uit, ik heb al eerder een vergelijkbaar verhaal gelezen met eenzelfde titel. De bonusmoeder leest overigens makkelijk weg, ik zou het boek omschrijven als een psychologische familiethriller.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Plot: 4
Psychologie: 4

De bonusmoeder krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Crime Compagnie, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)