GOUDEN LEZERSUIL

Posted on juli 13, 2020, 9:29 pm
7 mins

Gouden Lezersuil

(een initiatief van ThrillerAcademie)

Maandelijkse prijs voor de lezer met een positieve bijdrage in de boekenbranche.

“We willen de boekenbranche een stukje mooier maken. Daarom introduceren we de Gouden Lezersuil. Een award voor de lezer die zich op een constructieve manier bezig houdt met boeken en een positieve bijdrage levert aan het schrijf- en leespubliek. Dit betekent dat de nominatie valt op een lezer die zich op een positieve manier inzet in woord of daad. Uiteraard mag de genomineerde lezer ook kritisch zijn over een boek of schrijver, zij het op een respectvolle wijze. Op een manier die bijdraagt aan het wederzijds begrip en ook vanuit lezersperspectief de schrijver of de boekenbranche in zijn algemeenheid iets mee wil geven. Het kan ook zijn dat de genomineerde in een bepaalde discussie de diverse kanten van een verhaal laat zien en hierdoor een beter inzicht geeft en zorgdraagt voor wederzijds begrip.” – ThrillerAcademie

Ieder lid van de lezersgroepen Thrillers & MoreSamenlezenisleuker en Mustreads or not mag een lezer aandragen voor de award. Zij kunnen iemand nomineren via het contactformulier op de website van Thrillers & More, Samenlezenisleuker.nl en Mustreads or not. Elke nominatie dient vergezeld te gaan met een goed betoog waarom diegene de award van de maand verdient.

Elke maand kiezen de beheerders van deze samenwerkingspartners samen met de ThrillerAcademie de winnaar uit de longlist van aangedragen kandidaten. De maandwinnaar van de Gouden Lezersuil wordt bekend gemaakt op de website en via social media van de ThrillerAcademie en de lezersgroepen.

Jaarlijks nomineren we uit de maandwinnaars de jaarprijs: DE LEZER VAN HET JAAR. Deze uitreiking gebeurt tijdens een speciaal lezersevenement, georganiseerd door de ThrillerAcademie en de lezersgroepen/boekenwebsite.

Gouden Lezersuil 2020

Gouden Lezersuil is een initiatief van ThrillerAcademie in samenwerking met: