Titel: In naam van de vaderIn naam van de vader
Auteur: Linda Jansma
Serie: Kobo Original #4
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: januari 2018
Aantal bladzijdes: 175
Recensie: Amanda

Auteur
Linda Jansma heeft inmiddels tien thrillers gepubliceerd waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Tweestrijd. Haar boeken worden veel gelezen en hebben ook al meermaals op de nominatielijsten gestaan voor prijzen als De Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Ze heeft de Schaduwprijs gewonnen en in 2013 werd Schuilplaats de beste Vrouwenthriller. In naam van de vader wordt in vier delen uitgegeven, dit is een nieuw concept in samenwerking met Kobo plus. Elke maand zal er een deel van dit boek verschijnen voor de leden van het Kobo plus abonnement. Het laatste deel zal uitkomen in januari.

Achterflap
Het net sluit zich langzaam rondom Francis van Foreest. Iemand weet wat hij een jaar geleden gedaan heeft, en om zijn familie te beschermen, bedenkt een hij een riskant plan. Ties heeft er genoeg van geïntimideerd te worden door de onderwereld en bereidt zich voor op zijn laatste deal. Renée van Foreest probeert wanhopig haar relatie met haar zwager Tobias te beëindigen, maar haar pogingen verdwijnen naar de achtergrond als een onverwachte gebeurtenis haar toekomst en die van haar gezin op de helling zet.

Mijn mening

Zo zijn mensen nu eenmaal. Oordelen over alles wat niet in hun straatje past. Maar ondertussen is hun lei ook niet schoon.

Na het enorm spannende einde van deel 3, met de cliffhanger die ik niet aan had zien komen, kwam in januari deel 4 uit. Het laatste deel in deze serie van Kobo Original. Enorm benieuwd naar het vervolg op deel 3 en naar het einde van het gehele verhaal. Jansma sleurt je direct weer mee in het verhaal en de gevolgen die alle ontwikkelingen hebben op de familie Van Foreest. Wanneer Ties weer wordt opgepakt en Tobias een auto-ongeluk krijgt, raakt het verhaal in een stroomversnelling waarbij je heen en weer geslingerd wordt tussen hoop en vrees, angst en vertwijfeling. Dit laatste deel zit erg goed in elkaar. Doordat het verhaal van meerdere kanten wordt belicht, wordt het een soort film die je voor je ziet. De personages worden erg goed uitgewerkt en zijn een waardevolle aanwinst voor het verhaal.

Je weet pas dat het echte liefde is als het pijn doet.

Het verhaal is spannend, verrassend en kent een einde dat je sprakeloos achterlaat. De plot wordt zelfs in dit laatste deel nog meermaals een kant opgestuurd die je niet hebt zien aankomen. De vlotte schrijfstijl van Jansma maakt het een genot om dit te mogen lezen, helaas is het hierdoor ook weer veel te snel uit. En dus ook klaar nu, aangezien dit het laatste deel was. Ik blijf verbaasd en vertwijfeld achter.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Voor dit laatste deel van In naam van de vader kom ik dan ook op 4,5 ster.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)