Ingrid Oonincx

Titel: Verdwenen
Auteur: Ingrid Oonincx
Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
Verschijningsdatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 275
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Ingrid Oonincx maakte in 2010 haar debuut met Nickname, dat werd genomineerd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller. Daarna verschenen Botsing, Sluipweg en Medicijn. Pretty Boy uit 2018 kreeg 4 sterren van Hebban: ‘Een meeslepende thriller, waarin de spanning en de psychologische lading de lezer constant intimideren.

Achterflap:
Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft onderzoeksjournalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft. Simone ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijk ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden.

Mijn mening:
Simone komt op het sterfbed van haar moeder te weten dat haar moeder altijd geweten heeft wie haar vader is. Dit is voor Simone erg heftig en ze besluit op zoek te gaan naar haar ware roots. Dit is een spannende zware en onvoorspelbare reis. Als lezer reis je mee met Simone, alles wat op haar pad komt voelt alsof je er lijfelijk bij bent. Het verhaal is spannend en onvoorspelbaar.

Oonincx heeft de karakters van de personages zo neergezet dat je niet weet wie er wel of niet te vertrouwen is. Het lukt Simone om haar beroep als onderzoeksjournalist in te zetten om haar vader op te sporen, het mes snijdt voor haar aan twee kanten. Dit getuigt van een slimme, doordachte vrouw en dat is ze. Ze is voor niemand bang en dit zorgt ervoor dat ze zichzelf ook meerdere keren in benarde gevaarlijke posities brengt.

Verdwenen is een echte actiethriller waarin gebruik is gemaakt van verschillende thema’s die bij een goede actiethriller horen. Qua personages had ik wel iets meer diepgang willen zien, en dan doel ik vooral op het emotionele vlak.

De schrijfstijl van Oonincx is beeldend, alsof je in een film zit. Het verhaal springt steeds van 1987 naar 2001. Deze twee verhaallijnen komen naar het einde toe tot een onverwacht verrassende ontknoping en laat de lezer toch wel een beetje flabbergasted achter.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Psychologie: 3
Spanning: 4
Plot: 4

Verdwenen van Ingrid Oonincx krijgt hiermee een mooie 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)