Titel: Ik kom je halen!Ik kom je halen!
Auteur: Marijke Vos
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Scelta Publishing
Publicatiedatum: februari 2018
Aantal bladzijdes: 182
Recensie: Yfke

Cover
Het roze spat van deze cover af, wat mooi de licht onheilspellende titel afzwakt. En met slechts een paar ingrediënten – het bord van Las Vegas, een knalgele auto waar een model in kek jurkje tegenaan poseert (naast de I <3 Elvis sticker op de bumper), zegt de cover meteen alles: dit verhaal wordt een heerlijke roadtrip door Amerika, doe je veiligheidsgordel maar vast om. Heel uitnodigend en aantrekkelijk.

Auteur
Marijke Vos (1985) studeerde sociaalpedagogische hulpverlening in Nijmegen en werkt als hulpverlener in de zorg. Al op vroege leeftijd schreef ze korte verhalen en in 2013 kwam Marijke tot de finale van de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl. In ‘Ik kom je halen’ verrast Marijke je door humoristische, vrolijke en vaak herkenbare gebeurtenissen.

Achterflap
Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken. Een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap.

Mijn mening
Ik Kom Je Halen! gaat over vriendschap, mode en koffie – en nog veel meer, natuurlijk, maar wat is nou het belangrijkste? Precies.
Oké, oké, niet iedereen vindt die dingen even belangrijk in het leven, maar Lotte in ieder geval wel.

Op het moment dat we haar leren kennen, zit ze ‘even tussen twee banen in’. Als ze haar beste vriendin Sophie heeft uitgezwaaid en een sollicitatiegesprek heeft gescoord, lijkt het leven haar even toe te lachen, maar dat duurt maar even.
Voor je het weet is Lotte haar vriendin achterna gereisd en moet zich uit allerlei lastige en, laten we wel wezen, hilarische situaties redden (op een gegeven moment zit hoofdpersoon Lotte met een Elvis-imitator, een Indiaan en een cowboy in een auto, ergens in Amerika – ik noem zomaar wat). De reis is van begin tot eind verre van vlekkeloos, maar juist daarom is het een heerlijke roadtrip die je heel graag neemt vanwege de humoristische vertelstijl van Marijke Vos.
Minstens zo leuk: in elk hoofdstuk worden Lottes belevenissen voorafgegaan door een terugblik op de vriendschap tussen Lotte en Sophie en hoe die vriendschap is gegroeid. Van samen prinsessen tekenen tot elkaar morele steun geven als je voor het eerst moet tongzoenen.

Ik Kom Je Halen! kwam eerder in eigen beheer uit als Start Spreading The News. In een recensie van díe versie schreef ik dat het verhaal van mij best langer had mogen doorgaan. Met bijna veertig extra bladzijden, nieuwe herinneringen en scenes, is die wens in vervulling gegaan. Nu had ik het sowieso geen straf gevonden om opnieuw dit boek te lezen, maar de extra inhoud maakt het nog leuker. Met wat toegevoegde inhoud en extra aandacht is het boek nog sterker geworden – en nog lekkerder om te lezen.

Ik Kom Je Halen! is ideaal voor een avondje met een pak koekjes en een beker warme chocolademelk (of een pumpkin spice latte) op de bank, of voor in het vliegtuig als je op weg bent naar je eigen Amerikaanse avontuur.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4

Van mij krijgt Ik Kom Je Halen! gewoon de volle 5 sterren. Een geweldig lekker boek!

~Yfke

Leave a Reply

  • (not be published)