Titel: Vlinders in Central Park
Auteur: Sarah Morgan
Serie: Veel liefs uit Manhattan #2
Uitgeverij: HarperCollins (Harlequin)
Vertaling: Henske Marsman
Publicatiedatum: maart 2018
Aantal bladzijdes:352
Recensie: Heidi

Cover
Een leuke roze cover, met op de achtergrond de skyline van New York. De vogeltjes vliegen in het rond en vormen een hartje in de lucht. Het geheel zorgt voor een vrolijke, frisse uitstraling en past perfect bij het feelgood genre.

Auteur
Sarah Morgan is een Amerikaanse schrijfster van vele moderne liefdesromans. Morgan staat bekend om haar verhalen waarin humor en sensualiteit belangrijke elementen zijn. Ze verkocht elf miljoen exemplaren van haar boeken en werd viermaal genomineerd voor een RITA Award, daarvan won Morgan tweemaal.

Achterflap
In New York is ware liefde moeilijk te vinden – al is die soms dichterbij dan je denkt! Voor bloemstylist Frankie Cole bestaan happy ends alleen in sprookjes; na de desastreuze scheiding van haar ouders is ze haar geloof in de liefde verloren. Mannen houdt ze daarom het liefst veilig op afstand. De enige man bij wie ze zich op haar gemak voelt, is haar vriend Matt – en dat is zuiver platonisch. Maar sinds kort is er iets vreemds aan de hand: waarom slaat haar hart telkens op hol als ze bij hem is?
Matt Walker is al jaren verliefd op Frankie, maar hij laat niets merken. Hij weet immers dat ze allergisch is voor alles wat met liefde te maken heeft. Toch heeft hij de laatste tijd sterk de indruk dat ze hem met andere ogen bekijkt. Als hij niet beter wist, zou hij zelfs zeggen dat ze met hem flirt! Zal hij het erop wagen en haar kussen terwijl de zon ondergaat in Manhattan?

Ze probeerde krampachtig in haar comfortzone te blijven, terwijl hij vastbesloten leek om haar eruit te duwen.

Mijn mening
Af en toe vind ik het leuk om eens wat te lezen wat buiten m’n comfortzone ligt, zo ook met Vlinders in Central Park. Al snel merk ik de vlotte, luchtige schrijfstijl van Sarah Morgan op, dit zorgt ervoor dat je niet te veel na hoeft te denken en gewoon heerlijk kunt lezen en je mee kunt laten voeren met het verhaal. Dat dit het tweede deel in de ‘Veel liefs uit Manhattan’- serie is doet geen afbreuk aan het verhaal en het geheel is goed te volgen.

We maken in dit deel kennis met Frankie een jonge vrouw die eigenlijk niet in de liefde gelooft en het liefst alles wat daar maar een beetje bij in de buurt komt ver bij zich uit de buurt houdt. Maar dan komt Matt, zou het hem lukken om de koele Frankie wat te ontdooien?

De personages zijn goed uitgewerkt. Menselijke gevoelens, zoals twijfels en angst worden goed weergegeven en het komt dan ook erg realistisch over. Wat ik ook erg leuk vind is dat elk hoofdstuk met een quote vanuit één van de personages begint. Mijn conclusie is dan ook dat dit boek zorgt voor een paar fijne uurtjes leesplezier, waarbij je niet te veel hoeft te denken, maar waar je gewoon heerlijk van kunt genieten.

Als je ergens voor wegrent, zorg er dan voor dat je niet ingehaald kunt worden. – Paige

Ik geef Vlinders in Central Park 3,5 ster.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)