Titel: SchaduwSchaduw
Auteur: Lucinda Riley
Serie: De zeven zussen #3
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Dieuwke Van der Veen, Erica Disco, Kees Van Weele
Publicatiedatum: april 2018
Aantal bladzijdes: 576
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lucinda Riley schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd en is nooit meer met schrijven gestopt. Haar werk wordt in vierendertig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht Riley al meer dan tien miljoen boeken.  

Achterflap:
Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader heeft ook zij, net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen? 

Mijn mening:
Schaduw is een geweldig gekozen titel, hij geeft perfect weer waar Star altijd heeft gestaan, in de schaduw van haar zus CeCe. Star en CeCe zijn zus drie en vier van de zeven en onafscheidelijk, tegen het ongezonde af. Wanneer Pa Salt overlijdt en elke dochter een brief geeft met de coördinaten van de verblijfplaats van hun ware afkomst, besluit Star om in haar eentje op zoek te gaan. 
Dit is voor haar niet alleen een zoektocht naar haar verleden maar ook een persoonlijke strijd die ze moet leveren om los te komen van haar zus en haar eigen leven te leiden.  

Of we het nu willen of niet, alles verandert, en op zoveel manieren. En willen we de vreugde ervaren die het leven op deze fantastische planeet ons schenkt, dan moeten we dat zonder meer aanvaarden.

Het verhaal van Star speelt zich af in Engeland, haar passie voor boeken en mooie verhalen loopt als een rode draad door dit prachtige verhaal. Zowel in het heden als het verleden draait alles om liefde, het is mooi om te lezen dat op dat vlak eigenlijk nooit iets is veranderd. Als je gevoelens met je op de loop gaan word je daar zo door beïnvloed dat je soms keuzes moet maken waar je je hele leven de gevolgen van moet dragen, al zal de liefde het vroeg of laat altijd winnen. 

Ik kan niet benoemen welk verhaal in dit boek mij het meest raakte, zowel het heden als het verleden hebben mij van het begin tot het eind weer enorm weten te boeien.
De personages worden geweldig neergezet, waar je soms nog even twijfelt aan hun oprechtheid wordt dat met een mooie cliffhanger tot een ontknoping gebracht. De schrijfstijl van Riley is zo beeldend dat je zelf terug meegezogen wordt in de tijd en ervaart hoe het was om in de middeleeuwen je hoofd boven water te moeten houden.  

Het is een gave zoals Lucinda Riley er steeds in slaagt de zoektocht naar het verleden in kaart te brengen, alles klopt en pas op het eind vallen alle puzzelstukjes als een mooi geheel in elkaar en kun je weer met een gerust hart slapen. Wat was het weer een bijzondere reis, ik kijk nu alweer halsreikend uit naar ons volgende uitje, daarin gaat CeCe op zoek naar haar ware roots.  

De zeven zussen – Schaduw krijgt van mij welverdiend 5 sterren. 

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)