Vandaag is het de beurt aan Sandra Vets van Hamley Books om 
zichzelf voor te stellen. Hamley Books is een nieuwe uitgeverij door Sandra en haar partner zelf opgezet. Lezen jullie mee wat Sandra zoal allemaal doet?

1.Stel jezelf even voor, wie is Sandra Vets?
Mijn naam is Sandra Vets. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Ik werk fulltime als Agile Coach bij Proximus, waar ik op de (technische) televisieafdeling werk. (Informatica dus.)
Hiernaast ben ik ook auteur en sinds kort de zaakvoerder van Hamley Books.

2.Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik ben zaakvoerder van Hamley Books, een jonge en dynamische uitgeverij die ik samen met mijn partner opstartte in juni 2018. Je vindt ons terug op www.hamleybooks.be of facebook.com/hamleybooks.

Eigenlijk ontstond de Engelstalige tak van Hamley Books al in september 2017, toen wij begonnen met het uitgeven van mijn Engelstalig werk. Hamley Books werd genoemd naar onze zwarte kat. Ons logo bevat dus ook een zwart katje.

Hart-Slag, de vertaling van mijn Engelstalig debuut Heart-Beat, was de perfecte reden om de activiteiten van Hamley Books uit te breiden naar het Nederlandse taalgebied. In het voorjaar van 2019 komen er alvast drie nieuwe boeken aan: een thriller, Young Adult en een jeugdboek.

Hamley Books gaat zich voornamelijk focussen op psychologische en/of paranormale thrillers, Young Adult in diverse genres en spannende jeugdboeken vanaf 10+. We staan open voor andere genres, maar zullen ons voornamelijk toespitsen op spannende fictie. Vanaf begin 2019 gaan we ook actief op zoek naar auteurs om een langdurige samenwerking mee aan te gaan.

3.Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Tijdens de kantooruren werk ik fulltime in Brussel. Daarna breng ik tijd door met mijn gezin, om dan ’s avonds ofwel voor de uitgeverij te werken ofwel aan mijn eigen boeken te werken. Ook in het weekend plan ik tijd in voor de uitgeverij. Mijn werkdag is meestal een pak langer dan bij andere mensen, maar ik neem wel voldoende ontspanning en voorzie uiteraard voldoende tijd voor mijn kinderen. Hier en daar neem ik een snipperdagje van mijn dagtaak, zodat ik een deadline kan bereiken. Ik heb deadlines nodig om goed te functioneren. Mijn vrienden en collega’s vragen me vaak hoe ik erin slaag om alles te bolwerken, maar het geheim is eenvoudig: goeie time management is zeer belangrijk.

4.Wat is jouw favoriete boek aller tijden?
Christine, van Stephen King.

5.Wie is jouw favoriete auteur?
Stephen King
is een rolmodel van me, ook al schrijf ik zelf geen horror. Net als hij ben ik iemand die veel schrijft en telkens overloop van de ideeën. Ik hou ook ontzettend veel van zijn verhalende schrijfstijl en de manier waarop hij als persoon in het leven staat. King is een bescheiden man die zijn boeken voor zichzelf laten vertellen zonder er zelf al te veel woorden aan voel te maken. Daar hou ik wel van.

6.Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Ik ben momenteel bezig aan de volledige Mitch Rapp-reeks van de intussen overleden Vince Flynn. Het personage van Rapp en de boekenreeks werden intussen overgenomen door Kyle Mills, die in opdracht van Flynns familie verder aan de reeks schrijft.

Zelf schrijf ik geen spionageboeken, maar ze intrigeren me wel enorm. Consent to Kill en Kill Shot gaan mee op vakantie. Schemerzone van Hilde Vandermeeren zit ook in de koffer.

 

Hamley Books geeft boeken uit van onder andere: Joanne Carlton en Sandra J. Paul.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)