Titel: Ik weet niet of ik van je houdIk weet niet of ik van je houd
Auteur: Christina Lauren
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Andrea de Jong
Publicatiedatum: juli 2018
Aantal bladzijdes: 319
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven sinds 2009 samen onder de naam Christina Lauren. Ze hebben al meer dan twintig titels op hun naam staan, die allemaal New York Times-bestsellers werden. Hun werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven

Achterflap:

Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?

Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft…
Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Mijn mening:
Ik weet niet of ik van je houd valt op door zijn vrolijke eenvoudige cover, neem daarbij de auteur(s) van het verhaal en je hebt de perfecte ingrediënten voor een paar heerlijke uurtjes leesgenot.

Ik weet niet of ik van je houd is het verhaal van Holland (ja zo heet ze echt) en Calvin, een stiekeme verliefdheid vanuit Holland’s kant loopt uit op een impulsieve actie. Ze biedt Calvin aan met hem te trouwen om op deze manier een verblijfsvergunning te krijgen en zo zijn droombaan in de muziek te kunnen verwezenlijken. De actie van Holland ontstaat puur uit liefde want van nature cijfert ze zichzelf het liefst een beetje weg.

Ik denk dat ze zichzelf als een bijrol ziet, zelfs in haar eigen levensverhaal.

In dit verhaal is de situatie zeer geromantiseerd en geniet ik met volle teugen, maar ondertussen realiseer ik me dat dit in de realiteit ook gebeurt met soms hele nare gevolgen.
Maar voor nu kan ik alleen maar zeggen dat Ik weet niet of ik van je houd een heerlijke liefdesroman is waar ook de mensen om het stelletje heen snel overstag zijn en het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld vinden. Men vertrouwt hun naasten en de keuzes die ze maken volkomen, wat een heerlijk gevoel moet dat zijn.

Het verhaal is luchtig geschreven maar weet toch naar het einde toe mijn gevoelige snaar te raken, dit gebeurt soms met een paar woorden, heel bijzonder als een auteur dit voor elkaar krijgt. Waar het verhaal in het begin een beetje voortkabbelde, wordt er in het tweede deel vol gas gegeven en is het alleen maar genieten geblazen.

Ik weet niet of ik van je houd krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)