Titel: VVerknipte tegenstandererknipte tegenstander
Auteur: Melissa Skaye
Serie: VT-reeks #5
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 300 
Duo recensie: Bianca en Danielle  

Over de auteur:
Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. Verknipte tegenstander is het vijfde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago.  Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn. www.melissaskaye.nl     

Achterflap:
De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen. Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van een vriend van Luca’s broer Gianni verdwijnen en enig spoor ontbreekt, vraagt hij Luca om hulp.
Sanne wil het verleden achter zich laten. Ze wordt, net als collega Luca en paragnost Will de Jager, onaangenaam verrast als de tentakels van dat verleden zich uitstrekken naar het heden.   

Onze mening:
Verknipte tegenstander gaat verder waar Verminkte toekomst is geëindigd. Sanne probeert samen met haar moeder Emma het traumatisch verleden een plekje te geven. Aangezien het hier een periode van jaren mishandeling betreft lijkt dit een onmogelijke zaak. Het is hard te zeggen, maar het leven gaat verder. Helaas is loskomen van het verleden onmogelijk als blijkt dat de dader Joris Kracht niet van plan is hen ooit met rust te laten.  

Ondertussen leren we Tys Adema kennen, een jongen die door het leven getekend is vanwege zware mishandelingen. Hij probeert zijn verleden achter zich te laten en elders in het land opnieuw te beginnen. Hij heeft een leuke vrouw en een dochter maar ook hier is sprake van achtervolgingen uit het verleden. Hij wordt keer op keer geconfronteerd met gebeurtenissen waar hij zich geen raad mee weet en waarmee hij zich ongewild laat meeslepen in de gestoordheid van de psychopaten in dit verhaal.  

En dan? Mijn vergiffenis? Je bent geen slachtoffer van de situatie, je bent de dader van je eigen gecreëerde omstandigheden.

Wanneer zijn dierbaren verdwijnen lijkt er een link te zijn naar Sanne Philips.  

Bianca en Danielle genieten weer van de schrijfstijl van Skaye. Het leest heerlijk weg, zodra je begint weet je dat je in het verhaal mee getrokken wordt en het boek niet los kunt laten tot het uit is.
Melissa Skaye is er weer feilloos in geslaagd om twee verhaallijnen die op het eerste gezicht niets met elkaar van doen hebben op een subtiele manier met elkaar te verbinden, waarna de lezer verrast wordt met een bizarre ontknoping. 
Bianca kan het maar niet bevatten dat mensen tot zulke extreme daden in staat zijn. Danielle las het allemaal met enige gelatenheid aangezien ze snel het scenario voor ogen zag.  

Ook in Verknipte tegenstander is er weer een rol weg gelegd voor paragnost Will de Jager, waar Bianca normaal gesproken niet zo houdt van paragnosten die ingevingen krijgen om een verhaal te ontrafelen is het hier op een gepaste manier ingeweven. Danielle is minder blij met de romances die er zowel voor Sanne als voor Luca ontstaan. 

De titel Verknipte tegenstander is zeer passend bij het verhaal, want dat er verknipte mensen bestaan, daar is na het lezen van dit boek geen twijfel meer over mogelijk. Zeker wanneer je leest dat Skaye gebruik heeft gemaakt van ware gebeurtenissen.
Bianca en Danielle zetten wel wat vraagtekentjes of het Melissa lukt om door middel van een VT6 verhaal rondom Sanne en Luca het nog spannend te houden. 

Bianca: 

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4
Leesplezier: 4  

Danielle:
Originaliteit: 3,5
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3,5
Plot: 3
Psychologie: 3,5
Leesplezier: 4  

Verknipte tegenstander komt hierbij uit op een mooie sterren. 

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)