Kansloos

Titel: Kansloos
Auteur: Petra Spark
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: november 2023
Aantal bladzijdes: 292
Recensie: Brenda

Cover
Een zwarte cover met een witte bloem met bloeddruppels. Het heeft iets bijzonders. Je zou het ook kunnen zien als een bloedend hart.

Auteur
Petra Spark debuteerde in 2017 met de thriller Artikel13 bij Houtekiet, een imprint van Veen, Bosch & Keuning. Kansloos is haar zesde thriller.

Achterflap/samenvatting
Door een tragisch ongeluk komt de negentienjarige zoon van de premier om het leven. Niet veel later ontvangt de premier een bericht: Jullie zoon was niet de eerste, maar hij is evenmin de laatste.

Rechercheurs Roy en Sophia worden ingeschakeld. Hun onderzoek krijgt een onverwachte wending wanneer jongemannen overlijden die een nauwe band hadden met de zoon van de premier. De sleutel tot de ontknoping van de zaak lijkt in het verleden te liggen. Een verleden dat haar geheimen niet graag prijsgeeft.

Mijn mening

Jullie zoon was niet de eerste, maar hij is evenmin de laatste.

Petra Spark is voor mij een onbekende auteur terwijl Kansloos al haar zesde thriller is. Het is ook altijd leuk om nieuwe auteurs te ontdekken. Het verhaal begint met een schuine tekst en volgens mij lezen we vanuit een daderprofiel. Het is een kort geschreven stukje tekst, maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Na het lezen van de proloog waar we over het tragisch ongeluk van de zoon van de premier lezen, gaan we over naar hoofdstukken die in het teken staan van de dagen van de week.

Wat schrijft Petra Spark toch heerlijk beeldend. Ze neemt je mee met iedere personage uit wiens perspectief je leest. Dit zijn er eigenlijk best wel heel veel. Gelukkig stond de naam van de personage in de eerste zin vermeld zodat je direct wist met wie je te maken had.

De hoofdpersonages zijn echt de rechercheurs Roy en Sophia en je leert ze beiden ook steeds beter kennen en wat ze in het verleden hebben meegemaakt.

De auteur heeft veel gebruik gemaakt van de maatschappelijke issues die vandaag de dag in de actualiteit spelen zoals hulpbehoevende gezinnen vanwege de energiecrisis, het leveren van steun aan Oekraïne, maar ook drugsverslaving, het gamegedrag van jongeren of een ziekteproces van Alzheimer. Dit kan voor een lezer te veel zijn, omdat het niet bij het verhaal hoort, maar ik vind het echt geweldig. Het voelt alsof het echt allemaal om je heen gebeurt.

De spanning is in het gehele verhaal aanwezig. Af en toe denk je te weten welke kant het verhaal op gaat, maar ik word iedere keer weer op het verkeerde spoor gezet. En bij de laatste bladzijde was ik echt even stil. Dit einde was totaal niet verwacht.

Ik kan wel door blijven vertellen, maar dan ben ik bang dat ik te veel prijs ga geven over het verhaal. Ik kan Kansloos echt aanraden. Van mij zou er trouwens wel een vervolg over Roy en Sophia mogen komen. Zit er een toekomst in deze twee personages?

Spanning: 5
Plot: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 5

Kansloos krijgt van mij 5 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van LetterRijn, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)