Verborgen Tralies

Titel: Verborgen Tralies
Auteur: Melissa Skaye
Serie: VT-reeks #7
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: Oktober 2022
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Amanda

Auteur
Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago.  Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd.

Achterflap
Op 15 november 2017 verdwijnt Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra, spoorloos. Ondanks alle hulp die hij van zijn collega Sanne Philips, de recherche en paragnost Will de Jager krijgt, blijft ze onvindbaar. Haar kinderen zijn ontroostbaar, maar geven de moed niet op. Luca raakt in een depressie waaruit niemand hem weet te krijgen. Tot Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, vier jaar later eveneens verdwijnt.

Mijn mening

Onwetendheid is de bron van alle kwaad.
Socrates – Grieks filosoof

Ik hou van Luca en Sanne en was dan ook helemaal blij dat ik eindelijk weer over deze twee toffe personages mocht gaan lezen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin wat teleurgesteld was. Na het zesde deel zijn we ineens 4 jaar verder, bij Luca is er van alles gebeurd (zijn vriendin Aisha is al sinds 2017 vermist) waar hij niet zo goed mee om kan gaan. Bij Sanne is er vanalles veranderd in haar leven en relaties. Ik was echt even in de war, had ik soms een deel gemist? Na een stukje doorlezen kwam ik erachter dat dit niet het geval was. We maken gewoon een sprong in de tijd. Gaandeweg het verhaal wordt ook langzaam alles wat in de afgelopen vier jaar is gebeurd, steeds iets duidelijker. We blikken terug naar 2017 en gaan zo door tot we in 2022 eindigen. Daar waar alles ineens allemaal duidelijk wordt.

Herinneringen zijn subjectief en vervagen.

Persoonlijk moest ik even wennen aan de Luca die we aan het begin van het boek meemaken. Hij zit in de ziektewet, is depressief en drinkt te veel. Het kan hem allemaal niks meer schelen nu Aisha al zolang vermist is. Sanne doet haar uiterste best om hem uit zijn diepe dal te krijgen, maar heeft zelf ook dingen te verwerken. Wanneer Franka verdwijnt en Sanne Luca overhaalt om haar te helpen zoeken, krabbelt hij langzaam weer op. Ze krijgen een tip over de vermissing van Aisha en samen met Will storten ze zich hier vol op. Vastberaden om haar te vinden. Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, Luca en Sanne en vanuit Aisha vanaf vlak na haar verdwijning. Maar ook vanuit een onverwacht personage. Dit zorgt voor veel wisseling van verhaallijn en verdieping van alle personages. Goed uitgewerkt en tot een geheel verweven. De plot is interessant, bij vlagen zeer verrassend en vrij spannend. De nodige plotwendingen sturen je ineens een heel andere kant op. Al moet ik zeggen dat de spanning op sommige momenten wat wegebt, de zoektocht is op sommige punten iets te toevallig. Dit neemt niet weg dat Skaye wederom een lekkere, vlot te lezen thriller heeft geschreven. Korte hoofdstukken en goed te volgen taalgebruik zorgen ervoor dat je als een speer door het boek gaat. Ik mis wel een beetje de lugubere zaken die in voorgaande delen meer aan bod kwamen.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Hiermee kom ik naar boven afgerond uit op een mooie 4 sterren voor Verborgen Tralies.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)