Titel: Ciao SiciliaCiao Sicilia
Auteur: Marelle Boersma
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 336 (e-pub)
Recensie: Manon  

Auteur
Het is niet voor niets dat bestsellerauteur Marelle Boersma Ik-vertrek thrillers schrijft. Zij weet als geen ander hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. In 2015 vertrok ze met haar vriend Jan naar Portugal om daar te schrijven en schrijfvakanties te organiseren. Chateau de Provence, haar eerste Ik vertrek-thriller verscheen in februari 2018. Meer informatie over Marelle, haar boeken en schrijftrainingen vind je op haar website: www.marelleboersma.nl.  

Achterflap/Samenvatting
Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar nooit gevonden wordt…  

Mijn mening
Ciao Sicilia start meteen met Anne die een envelop in een brievenbus gooit. Je weet als lezer meteen dat daar iets mee is en dat er iets gaat gebeuren. En dat gebeurt ook: Anne wordt ontvoerd door kidnappers die ze zelf heeft ingehuurd. Haar echtgenoot Benny heeft namelijk iets te losse handjes en neemt het niet zo nauw met de wet. Anne moet andere maatregelen nemen om bij hem weg te komen. Door haar kidnappers wordt ze naar het prachtige eiland Sicilië gebracht, waar ze vanaf dat moment Sofia heet. Alles moest ze achterlaten in ons kikkerlandje, ze mocht van niemand afscheid nemen, maar vooral niks meenemen!  

Ik heb iets van jou, jij weet iets van mij. Als je mij met rust laat, zal ik mijn mond houden.

Ciao Sicilia is een heerlijk boek om te lezen. De spanning en rustige momenten in het boek zijn goed op elkaar afgestemd, het leest gewoon vlot weg. Je leeft mee met Anna/Sofia hoe ze haar leven moet oppakken op een plek waar ze niemand kent. Ze leert Sicilianen kennen die al snel hele goede vrienden worden, die een chocolaterie hebben en waar ze haar beroep van chocolatier kan uitoefenen. Alleen rijst de vraag: kan ze iedereen vertrouwen of is Sicilië niet voor niks het eiland van de maffia?  

Als je altijd bang bent, zul je je nooit vrij voelen. Een van de laatste zinnen die haar moeder uitsprak, staat sinds haar dood achter op een foto.

Door de manier waarop Marelle Sicilië beschrijft, word ik nieuwsgierig om zelf het eiland te gaan ontdekken. Je waant je bijna op het terras van de chocolaterie, al lezend met een perfecte cappuccino en heerlijk stuk chocola erbij uiteraard!  

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 3

4 sterren voor Ciao Sicilia! 

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)