Op 25 februari 2019 verschijnt bij uitgeverij Slurp publishers een nieuwe roman van Ilja Gort. Na het succes van zijn vorige romans De geluksvogel, De vulkaan en De vrouwenslagerij, komt Ilja Gort nu met De druivenfluisteraar.

Ilja Gort, bekend van zijn wijnchateau La Tulipe en zijn televisieprogramma’s voor Avrotros, publiceerde eerder o.a. Leven als Gort in Frankrijk (meer dan 250.000 exemplaren verkocht) en diverse wijnboeken. In 2008 verscheen zijn debuutroman De geluksvogel, gevolgd door De vrouwenslagerij, en De vulkaan.

Het verhaal

De druivenfluisteraar vertelt het verhaal van anti-held Janty. Een man wiens bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Met een beschouwende blik vertaalt hij alles wat hij ziet, naar het leven tussen de druiven. Dankzij zijn bijzondere gave sluit hij vriendschap met een truffelvarken en redt dat van de slager.
Dit vormt het startschot voor een roadtrip waarin Janty en zijn varken Bellefleur, op de vlucht in een oude eend door Frankrijk en Italië, verzeild raken in bizarre situaties. De ontdekking van een grootschalige fraude met valse truffels leidt uiteindelijk tot een verrassende confrontatie met de Italiaanse Maffia.

©Caroline d’Hollosy

Frankrijkromans

De belevenissen rond zijn Franse wijnchateau dienen vaker als inspiratiebron voor de boeken van Ilja Gort. Deze nieuwe roman speelt zich echter niet alleen af in zijn geliefde Frankrijk, maar ook in Piemonte, Italië waar hij filmde voor zijn televisieprogramma’s. Zijn ervaringen daar verwerkte hij in deze geestige, maar ook spannende roman.

Dit boek trekt je mee in een achtbaan van gebeurtenissen, maar in essentie gaat het over communicatie. Iets wat mij erg bezighoudt, want er wordt tegenwoordig steeds meer gezegd, maar steeds minder gecommuniceerd. De druivenfluisteraar gaat over begrip en compassie. En de obstakels die je daarvoor uit de weg moet ruimen – Ilja Gort

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)