Mystery guest

Titel: Mystery Guest
Auteur: Maren Stoffels
Genre: Jeugdthriller
Uitgeverij: Leopold
Publicatiedatum: maart 2024
Aantal bladzijdes: 232
Recensie: Amanda

Cover
Een duistere cover waarop een deel van een gezicht met masker te zien is, van het gezicht zelf zien we alleen een blauw oog. Ik vind de cover niet heel erg aantrekkelijk, maar hij past wel heel goed bij het verhaal.

Auteur
Maren Stoffels (1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het. Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een jongetje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met uitgeverij Leopold. Daar verscheen in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift. Sinds dit eerste boek zijn er veel boeken van Maren Stoffels verschenen. De laatste jaren schrijft ze thrillers voor jongeren (12+).

Achterflap
Mystery Guest: Verveel je je?

Mirza: Altijd.

Mystery Guest: Laten we een spelletje spelen.

Drie personen bekennen de moord op Mirza, maar slechts één van hen is de dader. Wie zat er achter het masker? Wie verzon al die extreme opdrachten? Wie is de Mystery Guest?

Mijn mening


Het jammere is dat het onoverwinnelijke gevoel altijd snel wegebt. En dan moet je die thrill opnieuw zoeken.

De boeken van Maren staan altijd garant voor een aantal spannende leesuurtjes. In Mystery guest maken we kennis met Mirza, ze verveelt zich snel en is op zoek naar spanning. Haar vriendin Pip is niet zo van de spanning, wat weleens tot onenigheid leidt tussen de meiden. Als Mirza een mysterieus berichtje ontvangt met de vraag of ze zich verveelt en een spelletje wil spelen, dan hapt ze gelijk toe. Tijdens het lezen maken we ook nog kennis met Norah, de ex van Pip en Cody, een jongen die op vakantie is in het dorp. Daarnaast spelen Ferijn, de broer van Mirza, en Mels, drugsdealer uit het dorp, een aanvullende rol.

Ik moest tijdens het lezen even wennen aan het verloop van de plot, voor mijn gevoel ging het allemaal erg snel. Vooral de ontmoeting tussen Mirza en Cody en het feit dat ze zo snel zoveel deelde met hem, vond ik wat ongeloofwaardig overkomen. Dat neemt niet weg dat Maren weer een ongelofelijk spannend verhaal heeft geschreven, ze stuurt je een bepaalde richting op, maar wijzigt steeds de koers. Hierdoor ben je op den duur stuurloos verzonken in het verhaal. Maar dan kom je bij de ontknoping… In één woord: fantastisch! Totaal onverwacht en super goed uitgedacht. Daarnaast zorgen de korte hoofdstukken en de dialogen ervoor dat het verhaal leest als een trein. Gewoon top! Ik had eerst zo mijn twijfels, maar dit is een echte whodunnit!

Mystery guest krijgt van mij een mooie 4,5 ster! Ik ben nu alweer benieuwd naar het volgende boek.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Leopold, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)