De vermiste griffioenen

Titel: De vermiste griffioenen
Serie: Het fabeldierenpark #1
Auteur: Tui T. Sutherland & Kari Sutherland
Genre: Jeugd, spanning
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Vertaling: Marjolein Algera
Illustrator: Hendrik Gheerardyn
Publicatiedatum: november 2019
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Amanda

Cover
Hele leuke en aantrekkelijke cover. Mooie kleurkeuze. Lekker mysterieus, een gesloten hek en daarachter vang je een glimp op van een harig beest dat net wegloopt. En wat zit daar nou voor het hek?

Auteur
Tui T. Sutherland werd geboren in Venezuela op 31 juli 1978. Ze is vernoemd naar een luidruchtige Nieuw-Zeelandse vogel. Ze woonde in Paraguay, Amerika en de Dominicaanse Republiek.

Na haar studie werd Tui redacteur bij een uitgeverij, en ze begon ook haar eigen boeken te schrijven. Ze schreef al meer dan veertig boeken, van kinder- tot jeugd- en young adult-boeken. De serie Het fabeldierenpark schrijft ze samen met haar zus, Kari H. Sutherland, waar ze goed bevriend mee is.

Onder het pseudoniem Heather Williams schreef Tui T. Sutherland een spin-off van Little House on the Prairie. Onder het pseudoniem Robb Kidd schreef ze een spin-offserie van Pirates of the Carribean, én ze schreef de boekuitvoering van Pirates of the Caribbean: At World’s End, die op de New York Times-bestsellerlijst terechtkwam. Onder het pseudoniem Erin Hunter schreef ze de Warrior Cats-serie samen met Kate Cary, Cherith Baldry en Victoria Holmes.

Achterflap
De vermiste griffioenen is het eerste deel in de trilogie Het fabeldierenpark van Tui T. Sutherland & Kari Sutherland. Voor fans van Fantastic Beasts en Spirit Animals, met geïllustreerd fabeldierenoverzicht!

Jonas kan zijn ogen niet geloven wanneer hij een pratende babygriffioen onder zijn bed vindt. Als Jonas de welp wil thuisbrengen, komt hij terecht in een reservaat vol mythische dieren.

Het park wordt gerund door de familie van Evi, Jonas’ rare klasgenootje. Evi vertelt hem dat er nog vijf griffioenwelpen worden vermist. En als die niet snel gevonden worden, zijn zowel de griffioenen als het park in groot gevaar…

Mijn mening
Wat een ontzettend leuk, spannend en fabelachtig boek! Wat heb ik genoten van de kennismaking met Jonas, Evi en Blauw. Jonas woont nog maar net in Eden en heeft nog geen vrienden in zijn nieuwe woonplaats. Evi en Blauw zitten bij Jonas in de klas, maar zijn nu net niet diegenen waarbij hij zich aan zou sluiten. Maar door een onverwachte ontdekking onder zijn bed en een afgeluisterd gesprek, komt hij toch bij hun terecht.

Evi woont namelijk met haar familie in Het fabeldierenpark. Hier verzorgen ze allemaal dieren die geheim moeten blijven voor de buitenwereld. Want als de mensen erachter komen dat meermensen, yeti’s en draken echt bestaan, dan breekt er paniek uit. Jonas blijkt onverwachte kwaliteiten te hebben en te beschikken over een intuïtie die Evi en haar familie hard nodig hebben.

Een heleboel spannende ontwikkelingen waar ik lekker niks over ga vertellen, want dat moet je gewoon zelf gaan lezen. Maar het einde van De vermiste griffioenen doet je direct verlangen naar meer! Een mooi vormgegeven boek, met mooie tekeningen, spanning en mysterie. Heerlijk. De Harry Potter- en Fantastic Beast-fans kunnen hun hart ophalen, want er komen een heleboel fabeldieren voorbij die daar ook in voorkomen.

Een mooie toevoeging is de Fabeldierengids die achterin het boek met een aantal tekeningen hoe ze eruitzien. In de gids worden de fabeldieren voorgesteld die in het boek voorkomen. Deze gids zal in de volgende delen verder worden aangevuld.

Ik kijk in ieder geval uit naar deel 2 en ga deze zo snel mogelijk lezen!

5 sterren voor dit spannende en fabeltastische avontuur!

Amanda

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)