Voor de meisjesTitel: Voor de meisjes
Auteur: Heleen van der Kemp
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Bianca 

Over de auteur:
Heleen van der Kemp is leesverslaafd sinds haar vijfde. Ze schreef de Britt Frankenserie. Voor de meisjes is een stand alone.  

Achterflap:
Kim van Rijns leven stort in als blijkt dat haar grote liefde Karel van der Zee banden heeft met de Amsterdamse onderwereld. Het stel is niet veilig meer nu hij heeft besloten te getuigen tegen een van de kopstukken, en ze duiken onder via het getuigenbeschermingsprogramma. 

Joyce Vermeer geniet met volle teugen van haar luxe leventje. Ze is getrouwd met de succesvolle advocaat Leonard Vermeer, woont in een penthouse en hoeft niet te werken. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is, tegen de wens van haar man in. Ze denkt dat hij wel bij zal draaien, maar tot haar afschuw gebeurt het tegenovergestelde: hij eist dat ze een abortus ondergaat. 

Dan wordt Leonard Vermeer voor de deur van zijn penthouse neergeschoten. Is hij door zijn gelijkenis met Karel van der Zee slachtoffer geworden van een vergismoord?  

Mijn mening:
Voor de meisjes is een titel die in eerste instantie niet bijzonder lijkt, er bestaan tig boeken met het woord meisje in de titel. Toch wil ik even gelijk kwijt dat het woord Voor’ na het dichtslaan van het boek een bijzonder woord is geworden wat het verhaal eer aan doet. 
De start van het verhaal is even opletten geblazen, elk hoofdstuk vindt plaats op een andere plek en met andere personen, je kunt daar op dat moment nog geen enkel verband tussen vinden.  

Het ene verhaal speelt zich af rondom Kim en Karel, een gelukkig stel wat zichzelf door toedoen van Karel ernstig in gevaar brengt. Als kroongetuige in een belangrijke zaak hoopt hij Kim een betere toekomst te kunnen bieden.  

De tweede verhaallijn in het boek is het verhaal van Joyce Vermeer, getrouwd met Leonard, een vrouw die alles heeft wat haar hartje begeert, alleen haar moederwens is nog niet vervuld. Ze hoopt dat Leonard van gedachten zal veranderen als hij eenmaal hoort dat ze zwanger is maar dan ontstaat er juist een nog grotere kloof in hun relatie. 

Ze hoopt steun te vinden bij de familie van Leonard maar dan blijkt de familie complexer te zijn dan ze dacht. Als Leonard plotseling wordt neergeschoten lijkt het om een persoonsverwisseling te gaan. Rechercheur Nina Hansen is daar niet zo zeker van en neemt de familie Vermeer danig onder de loep.   

Heleen van der Kemp heeft haar personages weer dermate goed uitgewerkt dat je het gezin Vermeer van haver tot gort leert kennen, je voelt dat ze wat te verbergen hebben, maar wat?   

Haar donkerste herinneringen lagen hier, ze zweefden door de ruimtes, klaar om haar aan te vallen als ze erdoorheen bewoog.

Tijdens het lezen vangen we nog een glimp op van Britt Franken, die is nog niet vergeten, en komt zij hopelijk nog een keer uitgebreider terug. Van der Kemp heeft met Voor de meisjes een verhaal geschreven waarin persoonlijke wraakgevoelens middels banden met de criminele maffia tot een verrassende ontknoping leiden. Heftige onderwerpen staan in het middelpunt van deze weer zeer graag gelezen thriller van Van der Kemp.  

Voor de meisjes krijgt van mij 4 sterren.  

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)