Titel: 1000 nachten1000 nachten
Auteur: Sophia Drenth
Serie: Bloedwetten #5
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Staaldruk
Publicatiedatum: april 2019
Recensie: Danielle

Het eerste boek van Sophia Drenths Bloedwetten, Bloedwetten: Vonnis werd genomineerd voor de Hebban Award 2015 en won de Bastaard Fantasy Award. Het vervolg Verlossing verscheen in april 2017. Ook dit deel won de Bastaard Fantasy Award en sleepte The Indie Award voor beste boek in de wacht. Luitingh Sijthoff publiceerde haar verhaal Gedichten van licht en schaduw in de bundel Halloween Horror Verhalen en bij Quasis Uitgevers verscheen Zwart hart, een afzonderlijk leesbare Bloedwetten-bronvertelling. Ook verscheen er in 2018 De kleine Moordenaar (Bloedwetten-bronvertelling). 1000 nachten is de derde bronvertelling van de Bloedwetten serie.  

De mooiste vrouw van het noordelijk halfrond is onderweg naar een nieuw leven. Op een continent waar de gebruiken haar vreemd zijn, zal zij in het huwelijk treden met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Wanneer haar karavaan wordt overvallen, valt zij in handen van een geheimzinnige bloedcultus. Vanaf dat moment zwaait een zwarte koningin de scepter over haar leven. Deze meedogenloze heerseres geeft haar de keus om na duizend nachten dienen te sterven of het eeuwige leven te omarmen. Zij legt zich niet bij haar noodlot neer en smeedt een plan om te ontsnappen. Tot haar verbazing lijkt dat te werken, maar ze verliest twee natuurkrachten uit het oog: de dood en de liefde. 1000 nachten vertelt hoe Katine LaSoeur, de femme fatale onder de Ath’vacii, in naam van de liefde haar menselijkheid opoffert.   

De Bloedwettenserie is in volle gang, deel drie is in de maak, en dan komt Sophia Drenth tussendoor gewoon met haar derde bronvertelling van deze serie. Een bronvertelling die de diepgang van de wereld waarin Ka’athin leeft weergeeft. 1000 nachten is onderverdeeld in vier hoofdstukken waarbij je de barmhartige lijdensweg van Ka’athin volgt.  

En ook al heb je Vonnis en Verlossing niet gelezen, toch weet Sophia je helemaal te pakken met haar verhaal rondom de wereld Ath’vacii. Helemaal vastgezogen word je door de intriges die plaatsvinden in de wereld rondom de zwarte koningin RahKa’athin wil koste wat kost vluchten, maar ze wordt verscheurd door haar verdriet om de liefde los te laten die ze heeft mogen ontvangen. Zal ze met haar bloed de wraak kunnen overwinnen van de zwarte koningin?  

Dbà’rash houdt hem in leven. Genade dempt de pijn, maar het neemt de oorzaak van de pijn niet weg.

Nog steeds onder de indruk van de wijze waarop Sophia dit verhaal op een zeer realistische, beeldende wijze heeft neergezet wordt het nu toch wel hoog tijd dat, mocht je ze nog niet gelezen hebben, de eerste twee delen van Bloedwetten op te pakken. Zodat je, zodra deel drie uitkomt, helemaal bij bent.  

Ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat het bewustzijn me zal verlaten, verlossing die nog lang niet voor me lijkt weggelegd. Het heerlijke moment blijft me ontwijken.

Ik geef Bloedwetten, 1000 nachten 4,5 ster. 

Namens Thrillers & More dank aan Sophia Drenth voor het ter beschikking stellen van het recensieexemplaar en het mee mogen doen aan de blogtour! 

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)