Op 13 augustus verschijnt bij uitgeverij HarperCollinsHolland De offers van Jeroen Windmeijer.

Foto: HarperCollins Holland

Over de auteur

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) weet feit en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar te verbinden. Hij vindt witte vlekken in de Bijbelse en wereldgeschiedenis en kleurt deze op overtuigende wijze in. Eerder schreef hij de thrillers De bekentenissen van PetrusHet Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot, die met veel enthousiasme werden ontvangen.

Over het boek

In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de roomskatholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…

Jeroen Windmeijer opent in zijn weergaloze nieuwe thriller de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.

Lees hier een preview van De offers

 

De boekpresentatie zal plaatsvinden op dinsdag 13 augustus om 17.00 uur in boekhandel De Kler, Breestraat 161 te Leiden.

Kijk hier voor meer evenementen met Jeroen Windmeijer

Kijk hier voor een interview dat wij eerder hadden met Jeroen over de Leidse trilogie

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)