De schaduw van de raaf

Titel: De schaduw van de raaf
Auteur: Eva Eich
Serie: Escape Room Thriller
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaald door: Corry van Bree
Publicatiedatum: Juni 2021
Aantal bladzijdes: 104
Recensie: Yfke

Cover
Op de cover staat een vervallen leslokaal; het zou zomaar de wachtkamer bij een echte Escape Room kunnen zijn en geeft meteen al een gevoel van spanning.

Auteur
Eva Eich studeerde biologie aan het Fraunhofer Instituut in München. Na een uitstapje in de forensische wetenschap werd ze journalist, waarbij ze werkte voor verschillende dagbladen. Eich woont en werkt in Beieren.

Achterflap
Escaperoom-avonturen voor jong en oud
Geniet van een spannend verhaal, los de raadsels op en vind je weg naar de uitgang!

Wat een gezellige reünie had moeten worden met oude klasgenoten en vrienden verandert plotseling in een nachtmerrie wanneer Lisa en haar vrienden opgesloten worden in het oude verlaten schoolgebouw. Iemand is erop uit om hen te straffen, en dat heeft alles te maken met een donker geheim van haar vrienden.

Mijn mening
Voor wie eens een escape room wil uitproberen vanaf de bank zijn er nu niet alleen de online spellen en bordspellen om deze ervaring na te bootsen, maar ook escape room thrillers.
Wat je je daarbij moet voorstellen? Een dun boekje waarin op de eerste twee bladzijden kort wordt uitgelegd hoe het boek werkt, voor je aan de slag mag. Dan begint het verhaal.
Om na elk hoofdstuk verder te mogen (alle pagina’s zitten per twee aan elkaar, dus gewoon even verder bladeren gaat niet), moet je een vraag beantwoorden of een raadsel of puzzel oplossen.

Het verhaal van De schaduw van de raaf zelf is niet al te ingewikkeld of diepgaand, zoals dat bij het achtergrondverhaal van een ‘echte’ escape room eigenlijk ook het geval is. Het gaat vooral om het spel – om het plezier van het interpreteren van de aanwijzingen en het oplossen van de puzzels. De soort en moeilijkheidsgraad varieert, zodat het leuk blijft om door het boekje heen te werken naar de ontknoping toe. Ik heb me er een avond goed mee kunnen vermaken.

Het enige minpunt is een onvermijdelijke; je kunt dit spel, net zoals sommige escape room bordspellen, maar één keertje spelen. Gelukkig zijn er daarom nog andere escape room thrillers van de hand van dezelfde auteur: Het geheim van de speelgoedman, Gevangen in de sneeuw en 24 dagen tot Kerst. Die laatste twee kunnen dienen als schoencadeautje of pakje voor onder de kerstboom, maar ik denk niet dat ik zo lang ga wachten om nog een escape thriller te lezen/spelen.

Van mij krijgt De schaduw van de raaf 4,5 ster.

~Yfke

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)