Het is hartje zomer en vanaf mijn vakantieadres type ik een blog over een winterse titel: Zwarte Sneeuw. Dat is net zo’n gekke tegenstelling als het feit dat sneeuw zwart is. Het lijkt niet logisch, maar het klopt als een bus.

De kracht van de tegenstelling
Een goed verhaal zit vaak vol tegenstellingen. Personages hebben een bepaald karakter waarbij je een zeker gedrag verwacht en plotseling doen ze iets heel verrassends. Het verhaal ontwikkelt zich een bepaalde kant op en je denkt precies te weten waar het naar toe gaat en opeens word je op het verkeerde been gezet. Dat maakt een verhaal vaak interessant om te lezen. Onverwachte plotwendingen, vreemde eigenschappen van de hoofdpersoon. Vakantie vieren aan de rand van een kabbelend beekje is heerlijk, maar een fikse regenbui op z’n tijd maakt dat het niet gaat vervelen. Zo is het ook met het creëren van een verhaal en wie kan dat het beste?

Thrillerwedstrijd bij Godijn Publishing
Tijd om concreet te worden. Godijn Publishing, uitgever uit Hoorn, heeft een spannende wedstrijd uitgeschreven met een bijzondere titel: Zwarte Sneeuw. Vier schrijvers, die de beste thrillernovelle schrijven, winnen een auteurscontract. Daarnaast krijgen de winnaars een gratis workshop auteursbranding en ontvangt elke deelnemer aan de wedstrijd 10% korting op een schrijfmodule naar keuze van de ThrillerAcademie.

Korting bij de ThrillerAcademie
Het startschot van de wedstrijd wordt gegeven op 25 januari 2020 tijdens het Boek10 Schrijfevent van Godijn Publishing in Woerden, maar hoe gaaf is het dat je er nu, tijdens deze zomer, over kunt mijmeren en misschien al de eerste opzet maakt van het plot? Vanaf vandaag kan je je ook al inschrijven voor een schrijfmodule van de ThrillerAcademie zodat je je optimaal kunt voorbereiden op de wedstrijd.

Schrijfjuffers bloggen over Zwarte Sneeuw
De komende maanden bloggen de Schrijfjuffers regelmatig over de Thrillerwedstrijd Zwarte Sneeuw. Wie wij zijn lees je op onze website: http://schrijfjuffers.nl/wie-zijn-de-schrijfjuffers/

We schrijven samen. Niet letterlijk aan dezelfde tafel, maar wel met elkaar. We appen veel, lezen en becommentariëren elkaars werk, bespreken alle meevallers en tegenslagen en stimuleren elkaar om door te zetten, ook als het schrijfproces stagneert. We doen ook mee aan wedstrijden, omdat we weten dat onze verhalen daardoor beter worden, maar ook onze zichtbaarheid wordt vergroot. En dat is belangrijk als (nog onbekend) auteur.

Inmiddels zijn drie van onze boeken (bijna) uitgegeven: Onder Invloed van Tamara Onos, Bonuszoon van Antoinette Kalkman en Familiegeluk van Barbara Sevenstern (december 2019) en zijn/worden van ons alle vijf verhalen gepubliceerd in bundels bij o.a. Godijn Publishing.

Genoeg over ons
Het gaat tenslotte om de wedstrijd. En om jou, want jij durft mee te doen, toch? De komende maanden geven we op Thrillers & More tips en achtergrondverhalen vanuit onze eigen ervaring. We helpen je door schrijversdalen, writersblocks en steunen je in hoera-momenten. En reken maar dat we op de eerste rij zitten als jij in 2020 als een van de vier winnaars op het podium stapt. Heel veel succes. Tot binnenkort bij onze volgende blog. Spannend……..

Antoinette Kalkman

www.schrijfjuffers.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

2 Comments to: Zwarte sneeuw: Doe mee als je durft!

  • Alexander Roessen

   augustus 9th, 2019

   Dankjewel!

   Beantwoorden

Leave a Reply

 • (not be published)