Titel: Daar gaat de bruid
Auteur: Kaat De Kock
Genre: Roman
Uitgever: Horizon
Publicatiedatum: Maart 2019
Aantal bladzijdes: 288
Recensie: Bianca

Auteur
Kaat De Kock werd in 1975 geboren in Bornem (België). Ze studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkt als freelance redacteur en vertaler voor verschillende media. Ze woont met haar man en dochter in Antwerpen. In haar vrije tijd leest ze veel, gaat ze graag eten (en drinken) met vriendinnen, trekt ze regelmatig op citytrip, scoort ze zo goedkoop mogelijk jurkjes op rommelmarkten en studeert ze Deens.

Naast youngadultboeken schrijft Kaat ook het vervolgverhaal Lies in Flair en het jaarlijkse zomerverhaal voor datzelfde tijdschrift.

Achterflap
Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

Mijn mening
Daar gaat de bruid is een heerlijk feelgood verhaal waarin vier vriendinnen op vrijgezellenweekend gaan. Eveline, vanaf nu Eef genoemd, gaat trouwen met haar jeugdliefde Robbe, dus is het tijd voor een feestje. Helaas loopt het feestje niet zoals gepland. Bij Eef slaat vooral de twijfel toe, wil ik wel trouwen en maak ik de juiste keuze?

Eef wordt overdonderd door de bemoeienissen van haar moeder, zij heeft een flinke vinger in de pap, maar uiteindelijk besluit Eef haar eigen keuzes te maken.

De schrijfstijl van Kaat de Kock is to the point, vooral herkenbaar, wat nogal hilarische taferelen tot gevolg heeft. Helaas voelde ik tijdens het lezen niet de kriebel in mijn buik of de brok in de keel die ik graag krijg bij het lezen van een feelgood.

Zo zie je maar weer, de ene dag ben je de persoon die zich ergert, de andere dag de persoon die andere mensen ergert.

De vriendschappen in dit verhaal worden danig op de proef gesteld, en wat kan een mens zich soms in iemand vergissen, zeg. Een ieder van ons kan zich wel een vriendschap bedenken die niet loopt zoals men verwacht had. Kaat de Kock heeft de personages duidelijk neergezet, de karakters komen goed uit de verf. Soms voel je medeleven, dan weer afkeer, je leeft mee met de sores die de revue passeren.

Echte vriendschap kan je volgens mij dan ook alleen hebben met vrienden van wie je het verleden kent, zodat je snapt waarom ze doen wat ze doen, waarom ze reageren hoe ze reageren, waarom ze voelen wat ze voelen.

 Vriendschappen komen en gaan, sommige zijn voor het leven maar vele ook niet.

Ik vond Daar gaat de bruid een ontspannend verhaal, waarin ik tevens verrast werd door een kleine plotwending die ik niet aan had zien komen.

Een boek dat ik met plezier heb gelezen.

 

Daar gaat de bruid krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca


Zoek een boekhandel in de buurt

Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)