Titel: Christmas Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: The House of Books
Vertaling: Mariëtte van Gelder
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Leontine

Cover
De cover spreekt me erg aan. Dat komt door het kleurgebruik en de grappige tekening. Dat in combinatie met de term Shopaholic en de naam Sophie Kinsella betekent: superleuk boek! Ik ben dol op de Shopaholic serie.

Auteur
De Britse Sophie Kinsella (1969) is pseudoniem van Madeleine Wickham en de bekende schrijfster van de Shopaholic-reeks. Ze liet haar eerste Sophie Kinsella boek anoniem aan haar uitgever lezen en kwam twee keer in dienst bij dezelfde uitgever omdat haar Sophie Kinsella-boek meteen werd goedgekeurd. Madeleine Wickham begon met een studie Muziek in Oxford maar in de bar trok ze op met filosofie studenten en dacht ‘dit is wat ik wil’. Ze veranderde haar studierichting in filosofie, politiek en economie en kon hier veel schrijven. Voordat ze zich volledig ging toeleggen op het schrijven van romans werkte ze als lerares en financieel journaliste. Sophie Kinsella schreef haar eerste roman, De Tennisparty, onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, toen ze 24 jaar oud was. Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-Oosten en Afrika. De schrijfster woont in het Britse Surrey samen met haar man en vijf kinderen. Bron: Bol.com

Achterflap/samenvatting
Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Mijn mening
Als je dol bent op Kerst en Sophie Kinsella, dan is dit jouw boek! En ik bén er dol op. Sophie Kinsella weet altijd een glimlach op mijn gezicht te toveren en dit keer was het al raak op de eerste pagina. Hoe zij de ene hilarische situatie na de andere uit haar mouw schudt, is zo fantastisch. Hoe bedenkt ze het! De Shopaholic-serie is by far mijn favoriete serie boeken van haar en Christmas Shopaholic is weer een waar feestje om te lezen. Ik ben Becky Bloomwood zeker nog niet zat!

Bij de familie van Becky Brandon (geboren Bloomwood) vieren ze Kerst altijd met zijn allen bij haar ouders. Dit jaar gaan ze het echter anders doen. Becky gaat het Kerstfeest organiseren en dat gegeven is de basis voor een hoop hilariteit.

De personages in Christmas Shopaholic zijn uiteraard heel bekend voor de doorgewinterde Sophie Kinsella lezeres. Becky is een vrouw van wie je eigenlijk alleen maar kunt houden. Ze wil alles voor iedereen goed doen en gaat daarin heel ver, soms een beetje te ver. Iedereen herkent zichzelf wel een beetje in haar. Om vervolgens te denken dat het met jezelf best meevalt.

Sophie Kinsella heeft een schrijfstijl die erg prettig leest. Ze gebruikt geen moeilijke woorden of zinnen, wat een breed publiek aantrekt. Dit boek is prima los te lezen, maar het wordt pas echt leuk als je de weg kent die Becky heeft afgelegd in haar leven.

Ik heb weer enorm genoten van Christmas Shopaholic. En met de laatste zinnen zet Sophie Kinsella de deur open voor nog een boek in deze serie. Ik kan niet wachten!

Christmas Shopaholic krijgt van mij 5 sterren.

Leontine

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)