Titel: High class date
Auteur: Vera Stupenea
Genre: Thriller
Uitgever: Aspekt TDM
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes:230
Recensie: Bianca

High class date

Over de auteur
Vera Stupenea (1973) werd geboren in Siberië, Rusland en groeide op in Chisinau, Moldavië. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en later haar universitaire opleiding in moderne vreemde talen. Na haar studie ging Vera werken bij de Verenigde Naties in Chisinau. Een jaar later kreeg ze een studiebeurs om in Nederland te studeren. In 1997 kwam Vera naar Nederland, voltooide haar doctorandus opleiding aan het Institute of Social Studies in Den Haag en werd docent Engels aan het Petrus Canisius College in Alkmaar. Een paar jaar later begon Vera met het schrijven van Engelse lesboeken voor verschillende educatieve uitgeverijen, zoals Malmberg, ThiemeMeulenhoff, Noordhoff Uitgevers enz. Inmiddels is zij auteur van ruim 50 educatieve boeken. In haar vrije tijd golft Vera graag. Ze houdt ook van reizen.

Moord om de Hoek is Vera’s debuut als fictie-auteur. Haar tweede thriller High class dateeen spannende thriller met een aantal smaakmakende en actuele elementen zoals erotiek, mystiek, drones enz., is in oktober 2019 bij uitgeverij Aspekt verschenen.

Achterflap
De jonge en aantrekkelijke Veronica Pauw wordt vermist. Haar vriendin Martine meldt de vermissing bij de politie. Rechercheur Pieter Gravemaker ontdekt al snel dat Veronica het laatst werd gezien bij High Class Dating, een relatiebemiddelingsbureau voor welgestelden.

Robert van Dijk, begeerd vrijgezel en klant bij High Class Dating, wordt al snel beschouwd als verdachte. Maar hij is niet de enige. De praktijken van Beate van Wassenaer, eigenaresse van High Class Dating, worden ook onderzocht door de politie. Zij blijkt een enkele keer minder welgestelde vrouwen als cliënt aan te nemen, maar waarom? Ondertussen vindt de politie de levenloze lichamen van een aantal vrouwen in een weiland. Onderzoek wijst uit dat deze vrouwen eveneens bij High Class Dating zijn geweest.

De zaak krijgt een bizarre wending wanneer Martine zich inschrijft bij High Class Dating…

Mijn mening
High class date is het goedlopend datingbedrijf van Beate van Wassenaer.Ze is selectief in het toelaten van kandidaten, men moet goed bij kas zitten en graag in high societykringen verkeren om tot een samenwerking te komen. Wanneer Veronica Pauw, aangespoord door haar vriendin Martine, eindelijk de stoute schoenen aantrekt om zich aan te melden bij High class date blijkt het bedrijf een link te hebben met eerder verdwenen meisjes. Zodra ook Veronica plots van de aardbodem verdwijnt raakt vriendin Martine in paniek en schakelt de politie in. Alle lijntjes wijzen naar High class date maar de zaak ligt toch wel iets ingewikkelder. Er zijn meerdere personen buiten High class date om die verdachten zijn.

Vera Stupenea schrijft in eenvoudige taal een thriller met een verrassende ontknoping.

Stupenea heeft ervoor gekozen de hoofdstukken wisselend vanuit verschillende personages te schrijven, dit verhoogt de drang tot verder lezen want je nieuwsgierigheid blijft gewekt.

Af en toe mis je wat tijdsaanduidingen, dit zorgt soms even voor verwarring maar als je dan doorleest valt het kwartje snel. Qua zinsopbouw had ik af en toe voor een andere woordvolgorde gekozen zodat de zinnen beter lopen.

High class date is een thriller met een erotisch randje, het is een boek waarin geen ingewikkelde plotten plaatsvinden, het leest relaxt en is snel uit.Voor mij een verhaal wat ik ter afwisseling van dikke pillen graag even tussendoor heb gelezen.

High class date krijgt van mij een mooie 3 sterren.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)