Titel: Roadtrip Italia
Auteur: Annette van Luyk
Genre: Roman
Uitgeverij: Ellessy
Publicatiedatum: Januari 2020
Aantal bladzijdes: 387
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Annette van Luyk (1962) komt uit Den Haag. Ze werkte jarenlang als purser bij KLM. Ze heeft, naast schrijven, een grote passie voor reizen en Italië. Roadtrip Italia is haar tweede avontuurlijke roman en bevindt zich evenals Een perfecte illusie, op het snijvlak van een thriller en een feelgood-roman.

Achterflap:
Marloes loopt tegen de veertig en hoewel ze haar biologische klok voelt tikken, heeft ze nog geen partner gevonden met wie ze een gezin zou willen stichten. Maar dan loopt ze hem plotseling tegen het lijf: de charmante levensgenieter Erik. Ze wordt stapelverliefd en tot haar grote verrassing is ze binnen drie maanden zwanger. Tijdens haar zwangerschap ontdekt ze dat Erik niet altijd even open en eerlijk tegen haar is, maar ze schuift haar onderbuik gevoelens opzij.
Na de geboorte van Luna doet Marloes echter een angstaanjagende ontdekking die haar doet besluiten direct te vluchten, ver weg van Erik. Midden in een koude winternacht vertrekt ze halsoverkop met haar baby, zonder een duidelijk plan in haar hoofd. Gaandeweg besluit ze dat dit het juiste moment is om op zoek te gaan naar haar Italiaanse vader, die ze nooit heeft gekend. Het wordt een enerverende roadtrip dwars door Italië, waarbij spannende en gevaarlijke situaties haar zoektocht bemoeilijken.

Mijn mening:
Roadtrip Italia is het verhaal van Marloes. Haar kinderwens gaat snel in vervulling als ze op wat latere leeftijd Erik ontmoet, de relatie is nog te kort om hem echt goed te leren kennen.
Erik heeft al een huwelijk achter de rug en neemt het allemaal niet zo nauw. Marloes zit na de geboorte van dochtertje Luna op een roze wolk. Desalniettemin voelt ze toch dat er iets niet klopt en ze besluit op onderzoek uit te gaan. Dit wordt een reis naar Italië: Marloes besluit zowel te vluchten voor Erik maar ook op zoek te gaan naar haar ware roots, twee vliegen in één klap. De reis met een ukkie van twee maanden valt haar zwaar en ook de angst dat ze achtervolgd wordt, gaat haar niet in de koude kleren zitten.

Marloes is het ultieme voorbeeld van een moeder die door het vuur gaat voor haar kind, zodra je moeder wordt, verandert een vrouw soms van een volgzaam vogeltje in een leeuw die vecht voor haar jong.

Roadtrip Italia is een feelgood met een spanningselement. De spanning bouwt wel op maar laat je niet op het puntje van je stoel zitten, zover laat de auteur het niet komen. Op dat punt neemt de feelgoodkant de overhand en draait het om de opbouw van relaties en de zoektocht naar familie.

Het verhaal was al vrij bizar, maar nu is het ronduit krankzinnig geworden. Ik dacht da tik hier veilig was, maar nu blijkt dat allerminst zo te zijn. Ik moet hier zo snel mogelijk weg!

De auteur heeft ervoor gekozen om de hoofdstukken zowel vanuit verschillende personen als vanuit verschillende tijdsperioden te schrijven. Dit zorgt ervoor dat je gedurende het verhaal vordert te weten komt hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit.

Roadtrip Italia leest makkelijk weg, geen ingewikkelde toestanden maar lekker genieten van een verhaal over de liefde. Ik heb zeker van het verhaal genoten maar qua emoties voelde ik het niet. Roadtrip Italia is een aanrader voor de liefhebbers van thrillers in het genre van Suzanne Vermeer.

Roadtrip Italia krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)