De Toscaanse erfenis

Titel: De Toscaanse Erfenis
Auteur: Saskia Roorda
Genre: spannende roman
Uitgeverij: Ellessy
Publicatiedatum: januari 2023 (eerste druk)
Aantal bladzijdes: 229
Recensie: Manon

Auteur
Saskia Roorda is geboren in Utrecht. Toen ze tien jaar oud was, las ze haar eerste detective en sinds die tijd was ze verliefd op dit genre. Ze werkt en woont in Hilversum met haar man, zoon en de hond Pluis.

Achterflap
Emma werkt en woont in Amsterdam en haar relatie heeft zijn beste tijd gehad. Ze ontvangt bericht van een notaris in Florence dat ze erfgenaam is en besluit dat dit een goede reden is om te gaan kijken. Ze verwacht er niet veel van, maar ze wil graag een weekje naar de zon. In Italië blijkt dat haar zus schreef aan een biografie over een crimineel. Ze is verdwenen en Emma is ook in gevaar. De erfenis delen is niet wat de andere familieleden op het oog hadden…

Mijn mening
Het boek gaat over Emma die uit onverwachte hoek een erfenis krijgt. Emma woont in Amsterdam met haar vriend Peter, alhoewel vriend…hun relatie heeft zijn langste tijd wel gehad. Zeker omdat Emma vermoedt dat hij niet helemaal legaal aan zijn geld komt en heeft hij wellicht iemand anders? De enige reden dat ze het nog aanhoudt is vanwege het mooie appartement aan de gracht.

Het verhaal start goed met een achtervolging, waarin Emma door een onbekend persoon achterna wordt gezeten. Tevens komen we erachter dat Emma nog een tweelingzus heeft en haar moeder onder mysterieuze omstandigheden is gestorven. Haar vader werd vervolgd voor fraude, maar bleek onschuldig. Dan krijgt ze bericht van een notaris uit Florence dat zij en haar zus een erfenis krijgen. Ondanks dat ze de overleden persoon niet kent, gaat ze erheen, al is het alleen maar om weg uit Nederland te zijn. Dan volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op …

Met een klap werd ze tegen de muur aan gedrukt. Alle lucht werd uit haar longen geperst en ze gilde het uit van de pijn in haar oren. Haar benen werden vloeibaar en langzaam gleed ze langs de muur omlaag.

De Toscaanse Erfenis is een spannend verhaal, alleen had ik wel een aantal keer het gevoel dat het wat te veel was, het had allemaal wel wat minder gemogen. De basis van het verhaal is goed, het is vlot geschreven, waardoor ik ook bleef lezen. Emma moet overkomen als een sterke vrouw, maar ik vond haar toch wel heel naïef met haar vertrouwen.

Saskia Roorda heeft een plezierig boek geschreven met een vlotte pen, de volgende keer misschien iets meer rust in de gebeurtenissen waardoor de spanning blijft en je niet te veel op je bordje krijgt. Dat zorgde ervoor dat ik soms de draad kwijt was.

Ik moet door. Als ik hier blijf ben ik over een paar uur overleden door onderkoeling. Ik moet door. Er is altijd een kans. We zijn al zover gekomen.

Spanning: 2,5
Plot: 2,5
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3
Psychologie: 2,5

Een nipte 3 sterren

Manon

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Ellessy, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)