Titel: Verzwegen Verzwegen
Auteur: Karin Slaughter
Serie: Will Trent #10
Genre: Thriller
Uitgever: HarperCollins
Vertaling: Ineke Lenting
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes: 552
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karin Slaughter is een van ’s werelds populairste en meest gewaardeerde schrijvers. Haar thrillers zijn in 120 landen uitgebracht en wereldwijd zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. Haar standalone-thrillers Gespleten, Goede dochter en Veroordeeld worden binnenkort verfilmd. Het verschijnen van Verzwegen markeert twintig jaar schrijverschap. 

Achterflap:
Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.

Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…  

Mijn mening:
Verzwegen is het tiende deel in de Will Trent serie, inmiddels verweven met de Sara Linton reeks waar Karin Slaughter haar auteurscarrière mee is gestart. Het is een carrière die inmiddels twintig jaar duurt en jaarlijks verschijnt er van haar hand een bloedstollende thriller die je doet gruwelen. De samenvoeging van de serie is een daverend succes, Sara en Will is inmiddels een bekend duo in thrillerland. Het is zeker aan te raden de serie op volgorde te lezen, anders loop je als lezer achter de feiten aan en zal het verleden van zowel Sara als Will je inhalen, dat is jammer. Met Verzwegen is Slaughter deels een nieuwe weg ingeslagen, het verhaal is nieuw maar duikt ook deels in het verleden.  

Het team van Will en Sara heeft het zwaar als er een studente wordt vermoord door een seriemoordenaar die jaren geleden al veroordeeld is voor zijn gruwelijke daden. Toch wordt er een nieuw slachtoffer gemaakt en alles wijst erop dat er toentertijd misschien wel gruwelijke fouten zijn gemaakt.  

De werkwijze van de moordenaar kan het daglicht niet verdragen, een sterke maag is hierbij zeker een vereiste. De gruwelijkheden worden zeer uitgebreid beschreven, sommige stukken van de technische onderzoeken bevatten mijn inziens wel iets teveel gedetailleerde details. Het is soms taaie stof waar je dan even doorheen moet. Maar dat neemt niet weg dat Slaughter weer een perfect uitgewerkt verhaal heeft geschreven waarin veel bekende personages een belangrijke rol spelen. Het zijn zeker niet alleen Sara en Will waar het om draait, Slaughter heeft met het opentrekken van een oud dossier ook een aantal oud-medewerkers een belangrijke rol toebedeeld.  

Slaughter heeft inmiddels een grote schare fans verzameld die zeker van dit boek zullen gaan smullen. De schrijfstijl van Slaughter is bijzonder en authentiek, ze heeft veel oog voor detail en besteedt daarbij op een unieke manier aandacht aan haar personages. De emotionele belevingen van de personages worden zo beschreven dat je je als lezer erg betrokken voelt bij hetgeen er zich afspeelt. Dit geldt zowel tijdens hun werk als in hun privéleven, alsof je ze al jaren kent en dat is in principe inmiddels ook zo. 

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 5
Psychologie: 4
Plot: 5  

Verzwegen komt hiermee op een mooie 4,5 ster. 

Bianca  

Leave a Reply

  • (not be published)