Titel: Ik daag je uitIk daag je uit
Auteur: Ilsa Madden-Mills
Genre: New Adult
Uitgeverij: Tinteling Romance
Vertaling: Nikki Greveling
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes:188
Recensie: Miriam

Maverick Monroe is een van de meest populaire footballspelers van de Waylon universiteit en tijdens een feestje valt zijn oog op Delaney Shaw. Delaney is vrij braaf, houdt van kittens, Star Wars en The Princess Bride en gaat geen uitdaging uit de weg. Hun paden kruisen zich heel kort, maar eindigt met een onvergetelijke zoen.
Twee jaar later is Delaney net weer single; ze heeft haar vriend betrapt met een ander en zweert alle footballspelers af. Eens, maar nooit weer. Maverick is Delaney allesbehalve vergeten en nu ze niet meer met een van zijn teamgenoten aan het daten is, laat hij er geen gras over groeien en gaat ervoor. Maverick daagt Delaney uit om hem een kans te geven, maar gaat zij deze uitdaging aan of toch niet? 

Laat je niet misleiden door die dommestereotypes van sporters. En laat jij je niet misleiden door mijn reputatie van een nerdy, stil meisje.

Na een ernstig ongeluk waarbij zijn moeder overleed, zorgt Maverick zo goed en zo kwaad als het kan voor zijn jongere zusje dat hersenletsel aan het ongeluk heeft overgehouden, maar met wedstrijden, trainingen en oh ja, school, valt dat niet mee. Zeker niet als je dan ook nog een vader hebt die er een sport van maakt om zoveel mogelijk alcohol naar binnen te gieten. Delaney zorgt voor vele lichtpuntjes in zijn leven en hij is ervan overtuigd dat zij hem net zo leuk vindt als hij haar. Als hij een kans krijgt om het leven van zijn zusje en dat van hemzelf makkelijker te maken, zet hij heel veel op het spel….is het dat allemaal waard? 

Footballjongens kunnen de pot op.

Dat is wat Delaney zichzelf voorhoudt nadat ze haar footballvriendje met een ander heeft betrapt. Maar ja, dan is daar ineens sexy Maverick weer. Maverick die ze ooit op een feestje gezoend heeft en die nog altijd veel interesse in haar lijkt te hebben. Delaney kan niet ontkennen dat ze hem ook wel heel erg leuk vindt, maar die footballspelers zijn allemaal hetzelfde of niet dan?Is dit dan een uitdaging die ze aan zich voorbij laat gaan?  

Ik heb meerdere boeken van Ilsa Madden-Mills gelezen en ik vind ze niet allemaal even geweldig om te lezen. Ik daag je uit is zeker een van de leuke boeken. Met een glimlach op je gezicht lees je hoe Maverick en Delaney elkaar uitdagen en om elkaar heen draaien. Maverick mag je vanaf de eerste bladzijde, Delaney vind ik persoonlijk wat minder, maar gooi die twee samen en je hebt een heerlijk koppel! Ik daag je uit is misschien niet heel origineel, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd. Je kunt je makkelijk inleven in de personages die allebei niet zo oppervlakkig blijken te zijn als je op het eerste gezicht zou denken. Het verhaal is fijn geschreven en je zit er meteen in. Het is grappig, sexy en met een vleugje drama is het een absolute aanrader voor een paar heerlijke uurtjes lezen. Nadeel? Het had wel een stuk langer mogen zijn. 

3,5 ster voor Ik daag je uit. 

Miriam 

Leave a Reply

  • (not be published)