Titel: Versplinterd Verlangen
Versplinterd VerlangenAuteur: Emma Zegers
Genre: New Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Yfke

Auteur
Auteur Femke Hendriks, young-adult auteur, schrijft onder de naam Emma Zegers new adult. Haar eerste boek, Versplinterd verlangen, verschijnt in oktober 2019 bij Dutch Venture Publishing.  

Achterflap 
Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.
Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen? 

Mijn mening
Wanneer Linde zanger Sverre een lift heeft gegeven, verwacht ze niet hem ooit nog te spreken. Ze gaat verder met haar leven: de eerste grote opdracht voor haar eigen bedrijf binnenslepen, haar moeder overhalen zich te laten opnemen in een ontwenningskliniek, en zich voorbereiden op het concert van de band van Sverre. O ja, en haar vriend Finn is er ook nog. Als lezer ben je niet echt onder de indruk van Finn, en het duurt niet lang voordat Linde ook zijn gebreken begint te zien. Maar iedereen heeft gebreken, dus is dat genoeg om Finn aan de kant te zetten?   

In Versplinterd Verlangen gaat Linde’s hart alle kanten op. De zorgen om haar moeder en de zenuwen om het goed kunnen volbrengen van haar grote opdracht (cateren bij een bruiloft), vormen een overtuigende, solide afwisseling met de scenes waarin Linde zich toch weer bij Sverre bevindt; de rocker die geen relatie wil, maar toch niet bij haar uit de buurt lijkt te kunnen blijven. Tussentijds is er ook genoeg kans om je te ergeren aan Finns oude mannengedrag en in gedachten te schreeuwen naar Linde: Ga nou gewoon naar Sverre!
De schrijfstijl is vlot en grappig en nergens duurt een scene of een hoofdstuk te lang; je wilt eigenlijk gewoon aan een stuk door lezen, heerlijk. Het is een fijne wereld om in te vertoeven, de wereld van Linde, en haar frustraties en weifelingen zijn heel herkenbaar (haar uitstelgedrag ook – oeps), waardoor ze een personage van vlees en bloed voor je wordt.
Mijn enige punt van kritiek is niet echt een punt van kritiek; het einde had me iets spectaculairder gemogen, toch valt het geenszins tegen. 

Eigenlijk heb ik dus gewoon niets te klagen gehad over Versplinterd Verlangen en heb ik er gewoon van genoten. Van mij krijgt dit new adult boek dan ook 4,5 ster.  

-Yfke  

Leave a Reply

  • (not be published)