Titel: Perfecte resten
Auteur: Helen Fields
Serie: Ava Turner & Luc Callanach
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaling: Ernst de Boer
Publicatiedatum: september 2019
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Amanda

Perfecte resten

Auteur
Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij, waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is. Ze woont met haar gezin in Los Angeles. Perfecte resten is het eerste deel van een verslavende serie, met in de hoofdrollen Luc Callanach en Ava Turner.

Achterflap
Perfecte resten van Helen Fields is het eerste deel van deze veelbesproken Schotse thrillerserie over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Voor de fans van M.J. Arlidge, Mo Hayder en Samuel Bjørk.

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Mijn mening

Het leven was goedkoop, mijmerde hij, omdat het gewone volk er weinig waarde aan hechtte.

Perfecte restenis het debuut van Helen Fields, het eerste deel van de serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol. In Engeland zijn er ondertussen al vijf delen in deze serie, ik zeg, schiet maar op met die vertaling! Want wat een heerlijk boek was dit. Zalig, weer eens een andere omgeving, dit boek speelt zich af in Schotland. Leuke personages die zeker nog een verdere verdieping in volgende delen mogen hebben. Een spannende verhaallijn en een gestoorde moordenaar. Perfecte ingrediënten voor een perfecte thriller.

Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar: de behoefte om het ergste te horen, het destructieve verlangen om te weten hoe het voelt als je niet dieper kunt zinken.

Luc en Ava zijn zeer interessante personages en vragen echt om volgende zaken, ik wil meer van ze weten! De half Schotse, half Franse Luc heeft een moeilijk jaar achter de rug en probeert zijn leven weer op de rails te krijgen in Schotland. Ava is zijn nieuwe collega bij de politie waarmee hij gelijk een klik heeft. Ze hebben beiden een moeilijke zaak op hun bord, waarbij ze elkaar zoveel mogelijk proberen te ondersteunen. De personages zijn voldoende uitgewerkt, sommige zelfs zo uitgewerkt dat je niet anders kunt dan je doodergeren aan het gedrag. Zoals de profiler die zich opdringt in de zaak van Luc, wat een zelfingenomen, vervelende man. Ik kon niet anders dan een hekel aan die man hebben.

Het verhaal van zelf is spannend, goed uitgewerkt en is logisch opgebouwd. De nodige gruwelijke scenes bezorgen je op enig moment kippenvel. De plot is verrassend en de nodige plotwendingen zorgen er, ondanks dat voor de lezer de dader al bekend is, voor dat je toch geregeld op het verkeerde been gezet wordt. Neem daarbij de lekkere schrijfstijl en het boek is onmogelijk weg te leggen.

Zoals eerder al genoemd, deze thriller bevat alles voor een (zo goed als) perfecte thriller. Is dit een goed begin voor een nieuwe, perfecte serie?

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Hiermee kom ik op een hele mooie 4,5 ster voor het debuut Perfecte resten. Dit smaakt zeker naar meer!

Amanda

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)