Op 6 augustus verscheen bij uitgeverij Lannoo de spannende roman De witte weduwe van Michael Kestemont, de nieuwe meeslepende pageturner van de winnaar van de Knack Debuutprijs 2019. De witte weduwe is het langverwachte vervolg op De zwarte koning dat in 2019 bekroond werd met de Knack Thriller Debuutprijs. Auteur Michael Kestemont smelt op een meesterlijke manier feit en fictie samen tot een spannend verhaal.

Een meesterdief lekt het script voor de perfecte kunstroof… Kan hij gestopt worden?

De witte weduwe

Het verhaal

In een Antwerps museum vindt een merkwaardige inbraak plaats.
Een vitrine met een kostbare ring werd geopend, maar er zijn geen braaksporen en het object ligt er nog, vergezeld van een Latijnse boodschap op een origamizwaantje. Gealarmeerd door dit nieuwsbericht stort Anna, docente in klassieke talen, zich op het onderzoek aan de zijde van de norse inspecteur Eleonora Châtellerault. Zitten ze een  illustere kunstrover op de hielen, of zijn zij de prooi? En hoe heeft prinses Charlotte, de vergeten keizerin van Mexico, haar stempel gedrukt op deze geschiedenis?

Over de auteur

Michael Kestemont is professor aan de Universiteit Antwerpen waar hij letterkunde doceert. In zijn thrillers laat Kestemont feit en fictie samensmelten tot een spannend verhaal.

(persbericht uitgeverij Lannoo)

Ga naar uitgeverij Lannoo voor een preview van De witte weduwe van Michael Kestemont.

ga voor meer nieuws naar www.thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)