Kijk omhoog

Titel: Kijk omhoog
Auteur: Courtney Walsh
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: KokBoekencentrum Uitgevers
Vertaling: Margreet Robert-van Boheemen
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 383
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en schrijfster. Ze woont met haar man en drie kinderen in Illinois in de Verenigde Staten, waar ze samen met haar echtgenoot een jeugdtheater runt. Eerder verscheen van haar Als je me zou zien.

Achterflap:
Juist als interieurdesigner en workaholic Lane Kelley op het punt staat de promotie van haar dromen binnen te slepen, moet ze halsoverkop terug naar haar geboorteplaats. Haar broer heeft een ongeluk gehad en ligt in coma. Met haar telefoon en laptop binnen handbereik probeert Lane haar aandacht bij haar broer én haar werk te houden. Lanes familie kan dit niet begrijpen en confronteert haar met pijnlijke jeugdherinneringen.

Ryan Brooks had nooit verwacht dat hij zich zou vestigen Harbor Pointe, maar toen hij terugkwam van zijn laatste militaire missie in Afghanistan, was dit de enige plaats waar hij zich thuis voelde. Nu zit hij tot over zijn oren in een renovatieproject dat eht toerisme in het kleine dorpje een boost moet geven.

Als hij Lane opeens weer tegen het lijf loopt, is Ryan verheugd maar ook verbaasd. Hij had vroeger een oogje op haar, maar deze carrièretijger herkent hij niet. Als hij de muur die zij heeft opgetrokken probeert te doorbreken, rakelt hij een geheim uit zijn eigen verleden op.

Mijn mening:
De cover van Kijk omhoog straalt rust en romantiek uit, een prachtige weergave van dit bijzondere verhaal. De schrijfstijl van Walsh is intens en je voelt je betrokken. Zij heeft haar personages geweldig uitgewerkt. Hoofdpersoon Lane Kelly maakt gedurende het verhaal een proces door waar de lezer getuige van is. Stukje voor stukje leer je Lane steeds beter kennen en ontdek je waarom ze zich volledig op haar werk gestort heeft en het contact met haar familie zo goed als verbroken heeft. Ze deelt herinneringen die pijn doen, laat hiermee ook zeker een boodschap achter voor mensen die hetzelfde hebben mee gemaakt.

Én als nog iemand me Knorretje noemt ga ik gillen.

Langzaam aan verandert Lane van een rups in een mooie vlinder en gaat ze inzien dat hoop, geloof en liefde het belangrijkst is in het leven. De waarde van vriendschap is zo puur en intiem beschreven, echt bijzonder goed gedaan.

Kijk omhoog laat je inzien wat belangrijk is in het leven en dat het nergens altijd rozengeur en maneschijn is. Het verhaal bevat alle elementen voor een pakkende roman of feelgood, het is maar net hoe je het noemen wilt.

Tijdens het lezen zwijmelde ik compleet weg en waande me voor mijn gevoel in Harbor Pointe, wat een zalige plek lijkt me dat. Er is minimaal gebruik gemaakt van het geloof, dit is passend in het totaalplaatje. De titel is een toelichting op een item wat negatief als een rode draad door het verhaal speelt, dat zou een ieder van ons tot nadenken moeten zetten want zonder spoilers weg te geven is dat zeker een gegeven waar men eens goed over na zou moeten denken, en  zeker voor velen heel herkenbaar.

Kijk omhoog krijgt van mij 5 sterren.

Waardering: 5 uit 5.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)