Ik zie je bij de vuurtoren

Titel: Ik zie je bij de vuurtoren      
Auteur: Courtney Walsh
Serie: Terug naar het eiland #2
Genre: Roman
Uitgeverij: KokBoekencentrum
Vertaald door: Carianne van holst
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en schrijfster. Ik zie je bij de vuurtoren is het tweede los te lezen deel van haar Terug naar het eiland-serie. In deze serie neemt Courtney je mee naar een zonovergoten eiland vol zandstranden en warme herinneringen. Eerder verscheen het eerste deel, Neem me met je mee.

Achterflap:
Twaalf jaar geleden sloten Cody Boggs en Louisa Chambers een pact om hun jarenlange vriendschap – die tijdens hun middelbare schooltijd veranderde in verliefdheid – te onderstrepen. Ze spraken af om, ongeacht waar het leven hen zou brengen, elkaar weer te ontmoeten bij de vuurtoren van Nantucket op 30 juli, de dag van hun gedeelde dertigste verjaardag. Maar dat was voordat een verschrikkelijke gebeurtenis hen uit elkaar dreef.

Jaren later kruisen hun paden elkaar weer op het eiland als Louisa wordt gevraagd om een inzamelingsactie te organiseren voor de kustwacht waar Cody onderdeel van is. Deze hereniging doet oude tijden en gevoelens herleven, en de chemie tussen beiden is niet te missen. Maar de samenwerking brengt ook allerlei uit het verleden aan het licht, waardoor de ontluikende romance onder druk komt te staan.

Kunnen Cody en Louisa tot verzoening komen en hun liefde voor elkaar een tweede kans geven?

Mijn mening:
Normaal gesproken zeg ik altijd dat het vanwege de levensloop van de personages nodig is om in een serie de boeken opeenvolgend te lezen. Ik zie je bij de vuurtoren is hierop zeker een uitzondering. Het gaat namelijk in dit boek om totaal andere hoofdpersonages, alleen het eiland waar de afzonderlijke verhalen zich afspelen is hetzelfde. Het plaatsje Nantucket is idyllisch, vertrouwd en het lijkt me een heerlijke plek om te verblijven. Courtney Walsh brengt de hoofdpersonages tot leven, je sluit ze in je hart en gunt velen een fijn leven. Walsh besteedt even zoveel aandacht aan de dood als aan het leven, zij geeft je stof tot nadenken en zorgt zelfs bij mij voor een stukje rouwverwerking.

De schrijfstijl van Courtney Walsh draait om emoties, er is sprake van vergeven, verwerken en heel veel liefde en vriendschap, al deze gevoelens worden tot op het bot beleefd.

Ik zie je bij de vuurtoren is een aangrijpend liefdevol verhaal met een boodschap, het heeft me geraakt.

Het is niet nodig de boeken op volgorde te lezen maar het eerste deel in de terug naar het eiland-serie ‘Als je me nu zou zien’ heb ik met evenveel plezier gelezen, dus beide boeken zijn in willekeurige volgorde een aanrader.

Ik zie je bij de vuurtoren krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van KokBoekencentrum, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)