Modderfukker

Onlangs verscheen bij uitgeverij LetterRijn de verhalenbundel Modderfukker van Theo van Rijn. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren (1x paperback en 1x ePub) verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Modderfukker telt meer dan vijftig korte verhalen waaruit blijkt dat de auteur een scherp observator is. Vaak observeert hij mensen vanaf een bankje langs het kanaal, waar het regelmatig tot interactie komt. Ook tijdens het uitlaten van zijn leasehonden gebeurt er van alles, al dikt hij het regelmatig behoorlijk aan. Hij beschrijft zijn waarnemingen met een flinke dosis droge humor, scherpzinnige woordgrappen en de broodnodige zelfspot. En, zo vindt hij, als je zelfspot hanteert, dan mag je ook met andere mensen spotten. Beide komen volop aan bod in zijn verhalen. Theo van Rijn was tot en met maart 2023 de drijvende kracht achter uitgeverij LetterRijn, waarna hij het stokje overdroeg. Hij is echter wel nadrukkelijk op de achtergrond betrokken bij veel van de boeken, vooral als redacteur en vormgever. De tijd die hij overheeft gebruikt hij graag en veelvuldig voor het schrijven van zijn kortverhalen.

Over de auteur
Theo van Rijn werd geboren in Leidschendam. Hij is de achtste van negen kinderen. Al van jongs af aan bleek hij te lijden aan een totaal gebrek aan respect voor autoriteit. ‘Respect moet je verdienen door je gedrag en niet door de maatschappelijke positie die je bekleedt,’ was de vroegrijpe uitspraak die al op dertienjarige leeftijd uit zijn mond kon worden opgetekend. Die instelling zorgde ook voor een kortstondige carrière in het dagonderwijs. Toen hij vijftien jaar oud was, kwam deze tot een vroegtijdig einde. Zijn loopbaan in het avondonderwijs was ruimschoots succesvoller en reikte uiteindelijk tot de studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit in Leiden.
Schrijven deed hij jarenlang alleen als het strikt noodzakelijk was. Dat beperkte zich in het begin dan ook voornamelijk tot boodschappenlijstjes. Na zijn debuut met een verhaal in ‘Mooie kerst achter de duinen’ had Theo de smaak te pakken.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Modderfukker.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • 1. Wanneer kreeg Theo de smaak te pakken voor het schrijven van verhalen?
  • 2. Hoeveel verhalen staan er in de bundel “Modderfukker”?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 13 januari 2024 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van Modderfukker. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je liever een paperback of e-pub ontvangt!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)