Onverdiend

Titel: Onverdiend
Auteur: Terri Blackstock
Genre: Thriller
Uitgever: KokBoekencentrum
Vertaald door: Lia van Aken
Verschijningsdatum: augustus 2021
Aantal bladzijdes: 317
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Terri Blackstock schrijft spannende thrillers en misdaadromans met een Christelijke boodschap. Haar boeken gaan over gewone mensen die door hun keuzes en fouten in een crisis terecht komen. Te midden van hun wanhoop biedt God hoop en hulp.

Achterflap:
Toen Dustin Webb nog bij zijn liefdeloze oom en tante in huis woonde, was Jamie Powell zijn beste vriendin. Nu is zij advocate en heeft hij haar hulp nodig. Dustin wordt er namelijk van beschuldigd een aanslag te hebben gepleegd tijdens een concert. En de explosieven die in zijn auto zijn aangetroffen, maken het hem wel heel moeilijk om zijn onschuld te bewijzen…

Jamie gelooft in de onschuld van haar jeugdvriend. Maar ze weet ook dat ze haar carrière ernstige schade toebrengt als blijkt dat ze een terrorist heeft verdedigd. Gewapend met niets anders dan de rotsvaste overtuiging dat Dustin erin is geluisd, zetten de twee alles op alles om de waarheid aan het licht te brengen. Want wie wil Dustin zo graag achter de tralies hebben?

Mijn mening:
Onverdiend is een verhaal wat lekker en makkelijk wegleest. Het is een misdaadroman waarin de onderwerpen niet bijster origineel zijn maar de manier waarop Terri Blackstock erover schrijft vind ik heerlijk. Er is door Blackstock vooral aandacht besteed aan het neerzetten van de personages, ze schrijft met gevoel. Zij beschrijft exact hoe belangrijk het is om het vertrouwen van mensen om je heen te krijgen. Wanneer je het gevoel hebt er niet bij te horen, terwijl je daar zelf niets maar dan ook helemaal niets aan kunt doen, heeft dat invloed op de rest van je leven. Je krijgt bindingsangst en het is een lange weg om dit vertrouwen bij mensen terug te winnen. Onverdiend is een verhaal dat draait om liefde, vertrouwen, schuld en onschuld en natuurlijk zit er een Christelijke boodschap in. Het laatste wordt wel besproken maar niet in hoge mate, het is passend in de structuur van het verhaal dat veel emoties losmaakt.

Onverdiend is een verhaal dat je deels kunt voorspellen maar waar ook zeker een verborgen boodschap in zit die je bijna niet kunt geloven, in ieder mens schuilt een misdadiger: een kat in nood maakt rare sprongen is de beste uitdrukking die bij dit verhaal past.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Psychologie: 4
Plot: 4

Onverdiend krijgt hiermee een mooie 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)