Koud spoor

Titel: Koud spoor
Auteur: Dee Henderson
Serie: Evie Blackwell #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: KokBoekencentrum
Publicatiedatum: juni 2018
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Dee Henderson brak door met haar serie over de familie O’Malley. In totaal heeft ze al meer dan vijftien romans en thrillers op haar naam staan en is ze zowel in de Verenigde Staten als in Nederland een van de bestverkochte auteurs van christelijke spannende romans.

Achterflap:
Evie Blackwell gaat deel uitmaken van een prestigieuze taskforce, en de druk om te presteren is hoog. De taskforce is gericht op het traceren van langdurig vermiste personen. Evie en haar nieuwe partner, David Marshall, krijgen een aantal vermissingszaken in Chicago toegewezen. Terwijl Evie oude wonden openrijt in een hechte buurtgemeenschap, op zoek naar een verdwenen student, zoekt David naar een vermiste privédetective die voor een machtige cliënt werkte.

Evie en David zijn allebei zeer vasthoudend in hun zoektocht naar gerechtigheid. En ondertussen moet Evie ook nog de antwoorden vinden op een aantal kwesties die spelen in haar privéleven.

Koud spoor volgt chronologisch op Zwart water, maar kan ook prima los gelezen worden.

Mijn mening:
Koud spoor is een heerlijk weg lezende roman met toch zeker wat spannende elementen. Evie Blackwell en David Marshall werken intensief samen bij het taskforceteam dat de opdracht heeft lang vermiste personen alsnog te vinden, het betreft zaken die de politie niet opgelost heeft gekregen. De zaak van Evie betreft een studente die al negen jaar vermist is. Dit levert een intensieve speurtocht op waarbij het zoeken lijkt naar een speld in een hooiberg, je vraagt je af waar ze denkt te beginnen met zoeken, welke richting is productief? David daarentegen zoekt naar een privédetective, deze zaak lijkt zo op het eerste gezicht eenvoudiger.

Dee Henderson is een schrijfster die haar boeken een Christelijk tintje geeft en het geloof weet te verweven in de persoonlijke levens van de hoofdpersonen die daar dan ook bij het uitvoeren van hun werk de vruchten van plukken.
Henderson maakt op een mooie manier duidelijk dat je werk en privé niet gescheiden kunt houden en dat je bij het uitvoeren van zware taken onvoorwaardelijk gesteund dient te worden door je achterban en je geloof.

Koud spoor kan inderdaad prima los gelezen worden, maar daarmee doet de lezer zichzelf in mijn ogen tekort. Het is zeker van grote meerwaarde Zwart water eerst te lezen en daardoor al een beeld te vormen van het leven van Evie en de keuzes die ze maakt.

De schrijfstijl van Dee Henderson is erop gericht de personages zo uit te werken dat je begrip en acceptatie voelt. Het geeft een gevoel dat niemand volmaakt is maar dat men iedereen moet accepteren zoals hij of zij is. Evie zoekt antwoorden om een goede keuze voor haar toekomst te maken, dit levert haar een intensieve worsteling met zichzelf op.
De spanningsboog had wat mij betreft wel wat meer gespannen mogen staan, ik had meer het idee een lange speurtocht zonder extreme verrassingen te volgen. De plot was er wel eentje met een spannende ontknoping die helaas voor het taskforceteam niet helemaal bevredigend was maar juist dat is de realiteit van het werk.

Koud spoor krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)