Pak mijn hand

Titel: Pak mijn hand
Auteur: Courtney Walsh
Serie: Harbor Pointe #2
Genre: Roman / Feelgood
Uitgever: KokBoekencentrum
Vertaling: Just let go
Publicatiedatum: Maart 2021
Aantal bladzijdes.: 385
Recensie: Bianca

Over de auteur
Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en schrijfster. Ze woont met haar man en drie kinderen in Illinois in de Verenigde Staten, waar ze samen met haar echtgenoot een jeugdtheater runt. Pak mijn hand is het tweede deel uit de Harbor Pointe-serie. Het eerste deel is Kijk omhoog.

Achterflap
Met de aankoop van haar eigen bloemenwinkel in Harbor Pointe, gaat de meisjesdroom van Quinn Collins eindelijk in vervulling. Dat ze de zaak eerst grondig moet verbouwen, neemt ze maar op de koop te. En dan is er ook nog die prestigieuze bloemenwedstrijd. De zorgen stapelen zich op, maar één ding weet Quinn zeker: ze wil haar eigen boontjes doppen.

De olympische sporter Grady Benson was van plan om Harbor Pointe slechts voor korte tijd aan te doen. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden gooit zijn plannen echter door de war en brengt hem in contact met de ambitieuze Quinn, wiens zakelijke karakter hem niet aanstaat. Op haar beurt vindt zij hem maar een roekeloze, verwaande kerel die niet van aanpakken weet.

Hun noodgedwongen samenwerking brengt de twee dichter naar elkaar toe. Maar juist als ze elkaars kwaliteiten beginnen te ontdekken, gooit een vergissing roet in het eten. Quinn stat voor een moeilijke keuze: haar eigen trots opzij zetten en hulp accepteren of de kans van haar leven aan zich voorbij laten gaan?

Mijn mening
Pak mijn hand is het tweede boek in de Harbor Pointe– serie. Courtney Walsh laat je inzien wat echt belangrijk is in het leven. Harbor Pointe is een plek die waar de inwoners zich op hun gemak voelen en oog hebben voor elkaar.

Wanneer de rebelse Grady Benson vanwege een misstap voor een tijdje in het idyllische stadje moet blijven is hij daar op zijn zachts gezegd niet blij mee.
Quinn Colllins, geboren en getogen in Harbor Pointe, is niet echt gecharmeerd van het gedrag van Grady. Hij is knap, maar daar heb je in haar ogen niets aan; haar verleden maakt haar onzeker en ze vindt het lastig zich te hechten. Wanneer beiden ongewild op elkaar aangewezen zijn gebeuren er mooie dingen die hun levens voorgoed veranderen.

Courtney Walsh schrijft haar boeken met gevoel, je leeft mee, voelt je erin thuis en je wilt vooral dat het goed komt. Het geloof speelt in het leven van Walsh een belangrijke rol, dit komt terug in haar boeken, maar in de juist gedoseerde porties.
De personages geven je een warm gevoel, als iedereen zo liefdevol met elkaar om zou gaan zou de wereld er een stukje mooier uit zien. Je voelt ook de worsteling met emoties en gevoelens waar iedereen in het leven mee te maken heeft.

Pak mijn hand is net als Kijk omhoog weer een heerlijk romantisch verhaal waarin hoop, geloof en liefde mooi uitgewerkt zijn in een aangrijpend, pakkend verhaal.

Pak mijn hand krijgt van mij de volle 5 sterren.

Waardering: 5 uit 5.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)