Huid tegen huid

Titel: Huid tegen huid
Auteur: Anja Feliers
Genre: Thriller
Uitgeverij: Van Halewyck
Publicatiedatum: juni 2020
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Leontine

Cover
Een donkere cover die geheel in stijl is met de andere boeken van Anja Feliers. Haar boeken zijn direct te herkennen in de boekhandel.

Auteur
De Vlaamse schrijfster Anja Feliers (1971) is geboren en opgegroeid in het Limburgse Bilzen. Anja wilde ooit een boek schrijven over de agressieve ziekte waaraan haar moeder overleed. Dit boek werd te persoonlijk om uit te geven, maar ze herschreef het boek tot een fictieve roman. In 2010 debuteerde Feliers met Verleid me als thrillerschrijfster.

Achterflap/samenvatting
Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker. Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een kindje. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los. En dan verdwijnt een meisje. Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren en biedt haar hulp aan aan de politie. Maar daar is lang niet iedereen overtuigd van haar goede bedoelingen… Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is. Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Huid tegen huid is het vervolg op Wat hij mij zei, het eerste deel in de nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof.

Mijn mening
Huid tegen huid is het vervolg op Wat hij mij zei, een nieuwe serie met Caro Westerhof in de hoofdrol. Na de dood van haar man Cas merkt Caro dat ze een gave heeft. Ze hoort stemmen en ziet schimmen. Als er een meisje verdwijnt en Caro een link voelt, schakelt ze de politie in.

Huid tegen huid bestaat uit drie delen. In deel 1 volgen we Caro die tijdens een wandeling in het bos een schim van een vrouw en een kind ziet. In deel 2 gaan we terug naar het verleden en maken we kennis met Romy en haar moeder Milou. Ook Rob en zijn vrouw Valerie maken hun opwachting. In het derde deel zijn we terug in het heden waar de informatie uit deel 2 de opbouw is naar de ontknoping.

De schrijfstijl van Anja Feliers is vlot. De hoofdstukken zijn kort en elk hoofdstuk wordt verteld vanuit een ander perspectief. Ik heb deel 1 in deze serie niet gelezen, maar het lijkt alsof Feliers een andere weg is ingeslagen met deze serie. Ik was in afwachting van de spanning, maar die bleef uit. Voor een doorgewinterde thrillerfan is het verhaal doorzichtig, op een enkele verrassing na. Deze verrassingen maken van deze thriller helaas nog geen topper. Ik ben meer gewend van Anja Feliers.

Spanning: 2,5
Plot: 3
Leesplezier: 2,5
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 2,5
Psychologie: 2,5

Ik geef Huid tegen huid 2,5 ster.

Leontine

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)