Namens uitgeverij Hamley Books mochten wij een leesclub organiseren voor Mijn waarheid van Sandra J. Paul

Mijn waarheid

Voor de leesclub werden 7 deelnemers geselecteerd, deze keer waren de gelukkigen: Dini van Heumen-Hoekman, Karin Hazendonk, Sabrina Verschaeve, Corine Smans, Annemarie Snels-Buijk, Jan Nagels en Tineke Spraakman-Visscher. Namens Thrillers & More nam Lilian Brugel-Berbers deel aan de leesclub. Uiteraard was de schrijfster zelf ook van de partij om gezellig deel te nemen aan de leesclub. De leesclub werd gehouden onder leiding van Lilian Brugel-Berbers en Alexander Roessen.

Voor het lezen hadden de deelnemers allemaal een mening over de cover en hun verwachtingen van Mijn waarheid. Hieronder zetten we even kort wat meningen op een rijtje. 

Sabrina: Een heel mooie cover met een vallende bruid op beide kanten, heel mooi gedaan! Ik zou het boek zeker opnemen want de cover spreekt me zeker aan. De verwachtingen van mij zijn eigenlijk wel hoog. Heel uniek volgens mij, met 2 versies van het verhaal. Ik hoop dat het spannend is, maar vooral dat het aangenaam en vlot leest. Reeds enkele boeken gelezen en ben benieuwd naar dit nieuwe boek! 

Jan: Mij spreekt de kaft heel erg aan. Ik ben echt benieuwd naar de inhoud. Gezien het plaatje van de vallende bruid en de dikte van het boek, zou ik het boek in een winkel zeker oppakken. Ook het idee van de twee versies is leuk gevonden. 

Tineke: Een mooie cover! De vallende bruid tegen een onheilspellende achtergrond. Heel bijzonder dat het verhaal vanuit het perspectief van de beide mannen apart verteld wordt. Zoals meestal ligt de waarheid ergens in de midden. Dat klopt dan precies in dit boek. Nu nog even bedenken met wiens waarheid ik ga beginnen. Dit is zeker een boek die ik in de winkel op zou pakken! 

Dini: Schitterende cover en heerlijk dik. Dit boek zou ik zeker oppakken in de boekwinkel. En zeker uniek dat het van twee kanten/ versies gelezen kan worden. Een bruid die valt. Op de ene kant links en op de andere kant rechts. Ik verwacht weer een goed verhaal. Al meer van Sandra J. Paul gelezen en altijd kwalitatief erg goed. Nu is de vraag welke versie ga ik eerst lezen? 

Corine: Een mooie cover met een vallende bruid. Mysterieus ook. Ik zou het boek zeker oppakken in de boekwinkel. Een lekker dik boek en ik zou verrast zijn door dezelfde voor- en achterkant. Ik verwacht een verhaal waardoor je vaak op het verkeerde been wordt gezet.

Annemarie: De cover is donker (iets te donker naar mijn smaak), mysterieus, met een vallende bruid in een mooie witte jurk en zwarte vogels in de bewolkte lucht. Ik zou het boek zeker oppakken omdat de cover een echte thrillersfeer ademt. De flaptekst is kort, krachtig en prikkelend. Ik verwacht twee verhalen verteld door twee mannen die de dood van de bruid vanuit hun eigen invalshoek vertellen, veel plotwendingen, stukken die elkaar overlappen en in elkaar overlopen. Ik heb tot nu toe niets van Sandra J. Paul gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl. 

Karin: De cover vind ik tot de verbeelding spreken. Daarbij komt dat ik een cover in verschillende tinten groen altijd heel erg mooi vind. De vallende bruid en ik meen ook nog het silhouet van de man(nen) te zien. (Het kan ook zijn dat mijn verbeelding nu al met me op de loop gaat) Ik zou het boek zeker in de boekhandel oppakken. Niet alleen vanwege de aantrekkelijke cover, maar ook door de titel. De waarheid kan op veel manieren worden verteld. Mijn waarheid hoeft niet altijd waar te zijn. Ik heb alle boeken van Sandra gelezen en de verwachting voor dit boek ligt heel erg hoog. Ik ken haar schrijfstijl en ik weet zeker dat wanneer ik eenmaal begin in het boek, ik het voorlopig niet weg kan leggen. Vraag me niet waarom, maar ik ga starten met de waarheid van Elias 🙂 

Lilian: Mysterieuze cover die een grote aantrekkingskracht heeft. Zeker als je het oppakt en ziet dat het een omkeerboek is! Daar word ik echt super enthousiast van. Heb al meerdere boeken van Sandra mogen lezen en haar schrijfstijl spreekt mij erg aan, vlot en in staat om de spanning hoog te houden. 


Iedereen is vlot van start gegaan en het tweede deel van de leesclub kon daarom al snel geopend worden. Tijdens het lezen gaven de deelnemers aan hoe het boek hun bevalt en waarom. Maar ook werden eventuele opvallende quotes benoemd die ze tegen kwamen. 

Karin: De waarheid van Elias heb ik gelezen. Weer die heerlijke schrijfstijl en zoals ik al voorspelde is het boek moeilijk weg te leggen. Het verhaal van Elias is volstrekt logisch en ik ben heel benieuwd wat Nathan daar tegenin te brengen heeft. Bijzondere citaten ben ik niet tegengekomen, maar wat ik ontzettend knap vind, is de beschrijving van Blue Mountain. Het lijkt alsof je er zelf bent. Nu eerst maar eens zien wat Nathan te vertellen heeft. 🙂  Wauw! Als je denkt te weten hoe het zit … 

Sabrina: Ik vind het verhaal super en ik ben begonnen met de waarheid van Nathan. De schrijfstijl bevalt me zeker en vast en past zeker bij het verhaal! Niets speciaals tegengekomen, maar wel heel mooi geschreven sowieso. Mijn favoriete personage is Nathan. 

Lilian: Wat leest het weer heerlijk! Ben niet van de hele dikke boeken, maar als ze zo vlot lezen is het niet erg. Voor ik het wist had ik het verhaal van Nathan al uit! Wat was ik blij dat ik op een luie en vrije zondag ben begonnen met lezen. Zo kon ik de waarheid volgens Nathan in één keer uitlezen. Want dit boek wil je eigenlijk niet wegleggen. Door de vlotte schrijfstijl leest het dan ook heerlijk weg. Door de mooie beschrijvingen van de personages, kan ik met ze mee leven en in de persoon verplaatsen. Ik heb meer met Nathan dan met Elias. 

Annemarie: Ook ik ben begonnen met de waarheid volgens Nathan. Complimenten voor de schrijfstijl, leest heerlijk weg. Ik heb er af en toe last van dat Nathan en Nathalie met dezelfde letters beginnen en dan ben ik even in de war ?. Verder met spanning geschreven en fijne korte hoofdstukken. Tot nu toe leef ik vooral mee met Nathan. 

Dini: Ik las de eerste 86 pagina’s van Nathan. Het leest lekker vlot. 
Ik heb het verhaal van Nathan uit. Je vliegt er zo doorheen. En die beschrijving van de omgeving en sfeer van Blue Mountain. Zo knap. Net of je er zelf bent. Benieuwd naar de waarheid van Elias. 
Sandra: Dankjewel! Als je het interessant vindt, Blue Mountain werd gebaseerd op Acadia National Park (je moet het maar eens opzoeken). De kabelbaan komt dan weer uit een ander nationaal park dat ik ooit heb bezocht 

Tineke: Ik ben begonnen met de waarheid van Elias, heb deze net uit. Nu begonnen met de waarheid van Nathan. Het boek leest lekker vlot. Mooi die grijze bladzijden met tekening om aan te geven waar het verhaal zich nu afspeelt.  


En dan is het boek uit. Wat vinden we ervan als het boek is dichtgeslagen? Wij vroegen de deelnemers antwoord te geven op de volgende vragen: 

Wat vind je van de cover? Welke gevoelens roept de cover bij je op? 
Corine: Een mooie mysterieuze cover die na het lezen van het boek naar mijn gevoel nog steeds bij het boek past. 
Dini: Een schitterende cover en ook de verdere lay-out is prachtig.  
Annemarie: de cover straalt ’thriller’ uit en dat is het boek ook (al heb ik bij de val van de bruid wel een meer rotsachtige omgeving in gedachten dan de cover doet vermoeden). 
Jan: Allereerst mijn complimenten voor de verschillende zaken van dit boek. Zowel de uitvoering als de inhoud van het boek. Zelden zo’n mooie uitvoering van een boek gezien. Je merkt dat hier ook enorm veel zorg aan is besteed. 

De cover zal je een bepaald idee/gevoel gegeven hebben over de inhoud van het boek, klopt dit nog na het lezen van het boek? 
Karin: De cover vond ik, zoals al aangegeven in blok 1, erg mooi en het gevoel dat de cover mij gaf, komt mooi terug in het boek. 
Sabrina: Een heel mooie cover met een vallende bruid op beide kanten, heel mooi gedaan! Ook na het lezen past de cover helemaal bij het boek. 

Kun jij je identificeren met de hoofdpersoon? Wat zou jij hebben gedaan als je in de situatie van de hoofdpersoon zat? 
Annemarie: De personages hebben me zeker geraakt. Ik kon me de strijd van Natalie voorstellen, evenals de frustratie van Elias hierover. Mij blijft Nathan het meest bij die in de basis de gewone man is gebleven, maar buiten zijn schuld om een ander werd. 

Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal? Weet jij zelf een andere titel die bij het boek past? 
Tineke: Mijn waarheid is de meest passende titel die je kan bedenken voor dit boek. 
Dini: De titel is enorm passend bij de inhoud, omdat van de twee mannen hun waarheid, hun kant wordt beschreven. 

Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je (van deze auteur) gewend bent? 
Corine: Het is zo filmisch geschreven, ik waande mij ook in de Blue Mountains. Ik had niet gedacht dat ik dit boek zo goed zou vinden. En daar bedoel ik mee dat ik er geen op- of aanmerkingen op heb. Echt zo fantastisch geschreven, een dikke pluim Sandra. 
Sabrina: De schrijfstijl is beeldend en eigenlijk ook meeslepend, want ik wou steeds verder lezen! 
Annemarie: Ik kende de schrijfstijl van Sandra J. Paul niet, maar nu weet ik…ik hou ervan. Niks moeilijk, to the point, lekker snel. Dat maakt dat je door het boek heenvliegt. 
Jan: Het boek is heel mooi geschreven. Ik zag eigenlijk alles voor me. Tijdens het lezen kon ik het boek nauwelijks wegleggen. Een groter compliment kan ik niet geven. Echt een heel mooi boek. Ik ga in elk geval meer boeken van Sandra lezen. Dat staat vast. 

Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt de plot zich? 
Tineke: Er zat een mooie opbouw in het verhaal en het is heel beeldend beschreven. Ik voelde me bijna deelnemer en waande me ook in de Blue Mountains. 
Lilian: Het deel van Nathan was snel uit, mede door de fijne schrijfstijl van Sandra. Ook de korte hoofdstukken, die je steeds heen en weer gooien in de tijd, laten je sneller lezen. De personages komen goed tot leven. Niet alleen de dag van het fatale “ongeluk”, maar ook de sprongen naar de jeugd van Nathan en Elias dragen bij aan de vorming van de personages. 
Annemarie: Het plot is goed opgebouwd. In het begin was het even lastig om van de ene periode naar de andere te gaan, maar dit eigenlijk was ik dit snel gewend. 

Heeft de auteur je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin? 
Annemarie: De titel is logisch, de opzet fantastisch origineel, het plot voor het overgrote deel super. Ik ben heel blij dat ik Mijn Waarheid heb mogen lezen. Een inspirerend boek en heel mooi vormgegeven. Een aanwinst voor elke boekenkast. De schrijver heeft me zeker weten te raken met de boodschap dat het leven niet altijd is zoals het lijkt. Een waarheid als een koe. Dank je wel Sandra en ik kijk uit naar meer van jouw schrijvershand.  
Sabrina: De auteur heeft mij zeker en vast kunnen raken op een positieve manier. De verwachtingen van mij waren vooraf heel hoog, maar Sandra J. Paul heeft dit perfect gedaan! 

Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen? 
Karin: Mijn verwachting voor dit boek lag heel erg hoog en echt, ik kon niet stoppen met lezen. Het moest uit en eigenlijk ook weer niet. Wat een verhaal. Het mag duidelijk zijn dat mijn verwachting meer dan uitgekomen is. De drie hoofdpersonen zijn me een soort dierbaar geworden. Ze vertelden ieder een eigen verhaal dat in zijn geheel nog wel een tijdje zal bijblijven.  
Dini: Vooraf had ik een mooi verhaal verwacht en dat is ruimschoots uitgekomen. Het leek een dik boek maar je vliegt er zo doorheen. 
Lilian: Zoals verwacht heeft Sandra weer aan mijn verwachtingen voldaan en een geweldig boek afgeleverd, die té snel uit was…Super bedankt en ik kan niet wachten op je volgende boek! 


Dan rest alleen nog het eindoordeel in punten: 

Dini: 5 sterren 
Karin: 5 sterren 
Sabrina: 5 sterren 
Corine: 5 sterren 
Annemarie: 4 sterren 
Jan: 5 sterren 
Tineke: 4 sterren 
Lilian: 5 sterren 

We sluiten de leesclub Mijn waarheid af met een gemiddelde van afgerond 5 sterren

Waardering: 5 uit 5.

Met dit verslag is de leesclub Mijn waarheid officieel tot een einde gekomen. Bedankt allemaal voor jullie enthousiasme en medewerking aan deze leesclub! Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van de lees exemplaren en het mogelijk maken van deze leesclub. 
Sandra J. Paul, super bedankt voor je enthousiaste deelname aan deze leesclub en je uitgebreide reacties! 

Kijk voor meer leesclub nieuws op thrillersandmore.com

Leave a Reply

  • (not be published)