Carte blanche

Titel: Carte blanche
Auteur: Anja Feliers
Serie: Kathleen Verlinden #10
Genre: Thriller
Uitgeverij: Pelckmans
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal bladzijdes: 323
Recensie: Leontine

Cover
Het is een cover zoals we die kennen van Anja Feliers. Donker en mysterieus.

Auteur
De Vlaamse schrijfster Anja Feliers (1971) is geboren en opgegroeid in het Limburgse Bilzen. Anja wilde ooit een boek schrijven over de agressieve ziekte waaraan haar moeder overleed. Dit boek werd te persoonlijk om uit te geven, maar ze herschreef het boek tot een fictieve roman. In 2010 debuteerde Feliers met Verleid me als thrillerschrijfster.

Achterflap/samenvatting
Saar weet wat ze verbergt. Dat ze haar leven mooier laat uitschijnen dan het in werkelijkheid is. Niemand beseft wat zich écht in haar gezin afspeelt. Niemand begrijpt dat ze de lakens deelt met de vijand. Maar ze heeft geen keuze. Wat ze deelt met hem schept een band die ze onmogelijk kan verbreken. Toch vreet de relatie aan haar, elke dag meer en meer. Wanneer ze ten einde raad contact zoekt met psychologe Kathleen Verlinden, ondervindt die al snel dat Saars schreeuw om hulp dringender is dan zij zelf beseft. Ook Kathleens leven komt volledig op zijn kop te staan wanneer een vrouw uit haar verleden onverwachts opduikt en oude wonden openrijt. Spreekt de vrouw echt de waarheid of speelt zij een verraderlijk spel?

Mijn mening
Saar heeft het niet makkelijk. Ze is doodmoe van de situatie thuis waarin haar man Steven de touwtjes flink in handen heeft. Een recente gebeurtenis levert behoorlijk wat spanning op binnen het gezin. Op aanraden van haar schoonzus Axelle maakt Saar een afspraak met Kathleen Verlinden die al snel de ernst van de situatie ziet. Kathleen op haar beurt krijgt een telefoontje dat haar leven behoorlijk in de war schopt. Als Lennert en haar beste vriendin Liesbeth aankondigen te willen trouwen, raakt dat bij Kathleen een gevoelige snaar.

In de eerste helft van het boek maken we kennis met Saar en haar gezin en de situatie waarin zij zich bevinden. Anja Feliers haalt in het boek een onderwerp aan waarbij ieder mens toch rillingen moet krijgen als ze het hoort/leest. De thrillerspanning is in dit deel ver te zoeken maar net als je denkt “waar gaat dit heen” komt het verhaal wat meer op dreef.

De belevenissen van Saar worden afgewisseld met het privéleven van Kathleen waarin ook genoeg gebeurt. Aangezien dit boek onderdeel is van een reeks kunnen er vraagtekens ontstaan bij de lezer als de vorige delen niet gelezen zijn. Gedurende de reeks heeft Kathleen Verlinden heel veel voor haar kiezen gehad en dit loopt als een rode draad door de boeken heen.

In de tweede helft van het boek komt ook de spanning wat meer op gang. Maar hoewel er een paar kleine verrassingen aan het einde zitten, is de spanning nooit erg groot. Het einde is toch meer voorspelbaar te noemen. Carte blanche is zeker geen onaardig boek, maar hoort voor mij ook niet bij de toppers.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Ik geef Carte blanche 3 sterren.

Leontine

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)