De weldoener

Op 17 november 2020 verscheen bij Palmslag de nieuwe thriller van Peter J.L.M. Bernink, De weldoener. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 exemplaar verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
In het Stadsziekenhuis te Zutphen sterven na kleine ingrepen vier patiënten. De Inspectie voor de Volksgezondheid wijt de sterfgevallen aan complicaties en sluit de dossiers. Er bestaan echter twijfels en neuroloog en misdaadonderzoeker Koch wordt gevraagd een onderzoek in te stellen. Hij stuit op een dubieuze connectie met een Belgisch consortium dat noodlijdende ziekenhuizen opkoopt. Patiënten beginnen het ziekenhuis te mijden, waardoor het afstevent op een faillissement. Maar dan verschijnt een weldoener ten tonele die bereid is het ziekenhuis financieel te redden. De weldoener is de kasteelheer van het nabijgelegen kasteel Hackfort. Zijn adellijke echtgenote is een nazaat van de vroegere kasteeleigenaren. Al gauw blijkt echter dat de weldoener kampt met grote financiële en persoonlijke problemen. Als er een aanslag wordt gepleegd op de dochter van de directeur van het ziekenhuis, vermoedt Koch dat er een verband is met de operatiedoden. Als er ook nog een moord wordt gepleegd, is het duidelijk dat er duistere krachten in het spel zijn.

Over de auteur
Peter J.L.M. Bernink (1944) werd geboren in Enschede. Na zijn studie geneeskunde in Amsterdam vertrok hij naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen was hij vervolgens als cardioloog werkzaam in het Martiniziekenhuis te Groningen. De weldoener is zijn zevende thriller.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Wanneer verscheen Peter Bernink’s eerste thriller en wat was de titel van dit boek?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 26 januari 2021 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘De weldoener’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens0
!Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)