Op 1 mei verschijnt Hello honey, are you there van Elly van Driel, het waargebeurde verhaal van Elly – Pam – van Driel (1942). Tegen de achtergrond van haar reisverhaal laat ze zien hoe geraffineerd scammers te werk gaan.

Elly van Driel

Het verhaal

Wat als je er als vrouw alleen voor komt te staan? Vind je dan weer iemand waar je je leven mee wilt delen? En hoe weet je of hij betrouwbaar is?

Na de dood van haar man besluit Pam de wereld rond te reizen. Tijdens haar vier maanden durende trektocht door Zuid-Amerika raakt ze via internet bevriend met George. Vanaf het begin twijfelt ze sterk aan zijn oprechtheid en waarschuwen vriendinnen haar voor scammers, oplichters via internet. Toch geniet ze van het contact en raakt ze in de ban van deze man.

Dan vraagt George listig om geld en verandert alles. Via een bevriende relatie schakelt Pam de FBI in, die hun correspondentie gaat volgen. Er ontspint zich een kat-en-muisspel.

Als ze Peru wil verlaten om naar Ecuador te vliegen wordt ze bij de douane aangehouden en ontstaat er een hachelijke situatie. Gaat het de FBI lukken om deze man – of is het een organisatie – te pakken?

Over de auteur

Elly van Driel werd in de oorlog (1942) geboren te Oud Vossemeer. Na haar middelbare schoolopleiding vertrok ze van het eiland Tholen en meldde zich bij de LUVA (Luchtmacht Vrouwen Afdeling). Een niet gebruikelijk beroep voor vrouwen in die tijd. Daarna werkte ze zes jaar bij de SHELL. Aanvankelijk in de codekamer en later als programmeur. Tijdens één van haar vele cursussen die ze volgde bij IBM werd haar een baan als docente aangeboden. Ze gaf les in computerkunde met als specialisatie de programmeertalen Fortran/Cobol/RPG en PL1. Bij haar laatste baan bij het CBR was ze exact 25 jaar. Startte als examinator en eindigde als Directeur Projectmanager. Begon pas met schrijven op haar 75e. Elly debuteerde als auteur in de verhalenbundel ‘Aangespoelde verhalen’.

Het boek is tot 1 mei met 10% korting te bestellen via: https://ellyvandriel.nl/hello-honey-are-you-there-bestellen/. Vanaf 1 mei is het boek verkrijgbaar via de (digitale) boekhandels.

Kijk voor nog meer nieuws op www.thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)