Vanuit het donker

Titel: Vanuit het donker
Auteur: Gytha Lodge
Serie: Jonah Sheens #2
Genre: Thriller
Uitgever: Cargo
Vertaling: Angela Knotter-de Boer
Publicatiedatum: november 2020
Aantal bladzijdes: 362
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Gytha Lodge debuteerde in 2019 met het zeer goed ontvangen Op een dag. Het boek werd een bestseller in Engeland en verscheen wereldwijd in vertaling.

Achterflap:
Aidan Poole besluit om ’s avonds laat zijn vriendin Zoe te skypen. Ze neemt op maar verschijnt niet in beeld. Aidan hoort gerommel en er beweegt even kort een schaduw over het scherm. Terwijl hij wacht hoort hij hoe een bad volloopt. En dan, opeens, het geluid van een gewelddadige worsteling. Vervolgens een hoge gil. En dan stilte…

Aidan blijft wanhopig luisteren, twijfelt en belt dan de politie. Inspecteur Jonah Sheens krijgt de zaak toegewezen en in het huis ontdekken ze Zoe’s dode lichaam. Het onderzoek start, en het leven van de jonge vrouw wordt minutieus uitgeplozen. Iedereen was gek op Zoe, maar hoe langer het team onderzoek doet hoe vreemder de mensen in haar omgeving zich gaan gedragen. En wat moet Jonah denken van Aidan Poole. De man is getrouwd, en Zoe was een van zijn studenten…

Mijn mening:
Vanuit het donker is het tweede deel in de Jonah Sheens serie. Samen met zijn partner Hanson gaat hij op zoek naar de waarheid achter de dood van Zoe.

Helaas leest Vanuit het donker niet beter dan het eerste deel Op een dag, mijn verwachtingen worden niet waargemaakt. Met het lezen van een serie verwacht ik gaandeweg de delen meer feeling te krijgen met de hoofdpersonages, als lezer wil je getuige zijn van hun persoonlijke leven in combinatie met het werk wat ze doen. Helaas blijven de personages in dit tweede deel steken; waar ze in het eerste deel al wat oppervlakkig waren, komen ze nu nog minder uit de verf. Er wordt bijna niets over hun privélevens gedeeld, het verhaal leest dus niet als een serie.

Verder is Vanuit het donker,wederom een speurtocht met weinig zijstraten. Het is een eenzijdig verhaal waarin het puur draait om het oplossen van de verdwijning van Zoe, in mijn optiek te eentonig. Jammer, maar dit houdt in dat ik Gytha Lodge vanaf nu links laat liggen, de schrijfstijl weet mij niet te pakken, het leest afstandelijk en het leesplezier is zeker niet wat het zou moeten zijn. De weg naar de plot liep volgens een rechte lijn waarbij de ontknoping meer voelde als een mededeling. Helaas voor mij een teleurstellend boek.

Vanuit het donker krijgt van mij 2 sterren.

Bianca

Waardering: 2 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)